На 23 януари 2019 да почерпят

Мултикулти извращения на номинациите за „Оскар“ Етнически квоти и политически послания с “Черната пантера” и “Зелената книга”

ЕК алармира за БГ гражданството (обзор) Институцията е обезпокоена от схемите за предоставяне на паспорти срещу инвестиции

Палестинец е убит след израелска въздушна атака в Газа

Комисията одобри Преспанския договор, утре влиза в гръцкия парламент

Би Би Си: Дейвид Бауи е най-великият артист на ХХ век За най-велик лидер на ХХ век е избран Нелсън Мандела

Африка спасява Пирин с подписи, събрани от „зелените“ Преброяване на „еколозите” поиска бизнесът

Майк Помпео: Очаквам напредък в ядрените преговори със Северна Корея

Американският заместник-държавен секретар Уес Мичъл подаде оставка

ВМРО предлага: Доброволни отряди срещу циганската престъпност Настояват за „Данък лукс” и преизчисляване на старите пенсии

Водолази търсят потънало 15-годишно момче във водите на микроязовир край Пловдив Детето отишло да се пързаля върху замръзналия водоем, който се пропукал и го погълнал

Вижте акцентите в броя на вестник „Труд“ в сряда, 23 януари 2019

Пешеходец е загинал на място, пометен от кола на входа на Бургас

Проф. Кантарджиев: Недоказуема е точната бройка на починалите от грип

Партенки и манерки продава армията Предлагат се и бичкии

Оправдаха обвинените за обира на 9330 лв. от общинско предприятие „Паркинги и гаражи”

Великотърновския Районен съд оправда двама обвиняеми за обира на 9330, 75 лв. от общинското предприятие „Паркинги и гаражи” ЕООД. Обвинението срещу Георги А . и Пламен Н. беше за това, че за времето от 1 август до 4 септември миналата година са действали като подбудители и помагачи в съучастие с неустановен по делото извършител.

Обирът е бил извършен чрез предоставяне на ключове и даване на разяснения за помещението, в което се намира металния сейф с парите, твърди държавното обвинение. Дадено било и подробно описание на пътя, по който се стига до канцеларията. На извършителите бил съобщен и кодът за изключване на охранителната система. Уговорено било на 4 септември да се проникне в помещението и да бъде задигната крупната сума, оставената от касиера на общинската фирма „Организация на движението паркинги и гаражи“ ЕООД. През 2015 г. Георги работел в общинското дружество.

В разговор с колежка разбрал, че в нея се намирали ключове от касата, в която се съхранявали служебни пари. Решил, че може да вземе тези ключове и да открадне наличните средства. Свързал се с другия обвиняем, като поискал да организира кражбата. Георги подпомогнал Пламен, като му предоставил ключовете за сейфа и му дал подробна информация как да се добере до нея. В уречения ден наетият крадец проникнал в офиса на дружеството, като деактивирал охранителната система чрез предоставения му код. После строшил патрон на врата, осигуряваща достъп към касата и чрез използване на дубликати на ключове отворил касата и взел банкнотите.

Районният съд в Старата столица, обаче, е признал двамата обвиняеми в подбудителство и помагачество Георги и Пламен за невинни. Магистратите са отхвърлили като неоснователен и предявения от общинското предприятие „Паркинги и гаражи” иск за сумата от 9330,75 лв., представляваща обезщетение за имуществени вреди в резултат на престъплението, в едно със законната лихва. Присъдата подлежи на обжалване и протестиране пред Окръжен съд – Велико Търново в петнадесетдневен срок.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.