Оптимизираха организацията на движение на оживено кръстовище в Пловдив

Снимки: Николай Спасов

Нова организация на движението е въведена на кръстовището между булевардите „Княгиня Мария Луиза“ и „Източен“ в Пловдив, съобщи директорът на ОП „Организация и контрол на транспорта“ инж. Борислав Кръстев.

В посока изток – запад автомобилите в северното платно на бул. „Княгиня Мария Луиза“ досега можеха да правят десен завой към бул. „Източен“ само от най-крайната дясна лента, а с промяната това става възможно без нарушение на правилата и от съседната средна лента. Същевременно от средна лента се регламентира и левият завой от западното платно на бул. „Източен“ към „Княгиня Мария Луиза“.

Във връзка с новата организация са променени стрелките на светофарните секции, пътните знаци и маркировката. Оптимизацията е направена след като са отчетени и анализирани пътните потоци във връзка с въведения преди време турбинен режим на движение на кръстовището, уточни инж. Борислав Кръстев.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.