Организаторка на протестите на родителите във „Факултета”: Не чувствам вина

Жана Георгиева е един от организаторите на протеста, организиран срещу несъществуващото отнемане на деца от родителите им в столичния квартал "Факултета". Слухът се разпространява там от първия учебен ден.

Георгиева чула, че ще взимат децата им на протестите срещу Стратегията за детето". По БТВ тя заявява, че не вярва, че има вина, защото шествието е било мирно.

Ромите започват да се страхуват за децата си, защото някой им го говори и им го показва на клипове в интернет. Запис от митинг във "Факултета" срещу несъществуващата Стратегия за защита на детето показва как се покачва напрежението.

Ми, ако нямат граждански брак, ще се взимат децата, които имат, нали, граждански брак, няма да се взимат децата, заради, какво е това?!”, казва какво е дочул един баща от махалата.

"Тези послания, които тогава казваха, че ще бъдат взимани децата и изпращани в Норвегия, в чужбина, в приемни семейства, същите неща са говорени в ромска общност", казва Деян Колев от център "Амалипе".

Пасторите да успокоят хората, призовава с библия в ръка пастор Ивайло Койчев. "Вярвам, че нещата ще дойдат в ред, защото такъв проблем относно стратегията за детето не съществува", казва Койчев.

Коментари

Задължително поле