Организират дискусионен форум „Развитие на капацитета на Общинските съвети като политически орган на местното самоуправление“

Събитието ще е в рамките на годишната среща на местните власти през октомври

Дискусионен форум на тема „Развитие на капацитета на Общинските съвети като политически орган на местното самоуправление“ ще се проведе в рамките на годишната среща на местните власти. Събитието ще е в курортен комплекс "Албена“ от 13 до 15 октомври. За това съобщават от Националната асоциация на председателите на общински съвети в Република България /НАПОС-РБ/.

Форумът за председатели на Общински съвети и общински съветници ще се състои от 10.00 до 12.00 часа в зала „СИЙ“ в хотел „Парадайс блу“.

По време на срещата ще бъдат обсъдени следните темите: "Публичност в работата на Общинските съвети", "Гражданско участие – как да мобилизираме хората в различни местни каузи" и "Отговорности на Общинските съветници към гражданите".

"Оказа се, че интересът от страна на представителите на местните парламенти е изключително голям и непрекъснато получаваме заявки за участие", информираха от НАПОС-РБ.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони