Организират информационна среща за новите проекти в арт квартал „Капана” в Пловдив

На 22 август (вторник) от 10.30 до 16.30 часа в арт квартал „Капана” в Пловдив ще се проведе информационна среща, насочена към проекти по отворена покана с фокус френска култура, организирана от Фондация „Пловдив 2019“ в партньорство с Френски институт – България.

На срещата представители на фондацията, ангажирана с подготовката на града под тепетата за Европейска столица на културата през 2019 г., ще дадат посоки на проектните предложения на потенциалните кандидати. Ще могат да се обсъждат идеите и намеренията за кандидатстване, свързани със събития и намеси в градска среда в квартал „Капана”.

Конкурсът с фокус френска култура е насочен към културни организации, куратори и артисти, които ще реализират дейностите си в периода от ноември 2017 г. до май 2018 г. Възможностите за тях покриват пълния спектър от инсталации, скулптури, функционален и декоративен дизайн в градска среда до пърформанси, изложби, танц, театър, музика, литература, кино, градско градинарство и гастрономия на открито или закрито. Крайният срок за кандидатстване е 29 септември 2017 г.

Отворената покана е четвърта поред, насочена към културни събития и инициативи в рамките на проекта „Капана – квартал на творческите индустрии“. Следваща информационна среща е предвидена за 30 август в сградата на Френския институт в София.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България