Организират информационни дни в Пловдивска област във връзка с председателството ни на Съвета на ЕС

Информационни дни във връзка с председателството на България на Съвета на Европейския съюз ще се проведат през месеците ноември и декември в 5 общини и 4 читалища на територията на Пловдивска област, съобщи областният управител Здравко Димитров.

Лично министърът на европредседателството ни Лиляна Павлова ще присъства на първата среща на 3 ноември в Хисаря, където ще направи и презентация по повод 10-годишния юбилей от членството на България в ЕС и българското председателство на Съвета на ЕС от 1 юнуари до 30 юни 2018 година.

В хотел „Хисар” на едноименното курортно градче на 3 ноември ще бъде излъчен кратък филм за начина на функциониране на институциите на ЕС и ще бъде проведена дискусия с участието на всички заинтересовани страни. След това програмата на Информационния ден предвижда и мултимедийни презентации с теми „2018 – Европейска година на културното наследство“ и „Пътят към Пловдив 2019”.

Те включват информация за приоритетите в областта на културата и наследството в рамките на Българското председателство на Съвета на ЕС, свързани и с предстоящото домакинство на Пловдив за европейска столица на културата през 2019 г., съвместно с академичните среди, местните власти, неправителствения сектор и Фондация „Пловдив 2019“.

Подобни информационни дни ще се проведат и в общините Карлово (10 ноември), Стамболийски (17 ноември), Асеновград (22 ноември) и Първомай (29 ноември). В подкрепа на дейностите по подготовката на председателството ни на Съвета на ЕС в Националния план на Работната програма за 2017 г. е предвидено в първата половина на месец декември да бъдат проведени съпътстващи културни прояви в читалищата в град Раковски и селата Белащица (Община „Родопи“), Житница (Община Калояново) и село Куртово Конаре (Община Стамболийски).

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони