“Левски” без загуба вече 21 години

Царица Елеонора се поболява на фронта Дължим спасяването на Боянската църква на втората съпруга на Фердинанд

На 25 април 2018 да почерпят

Д-р ист. Николай Панайотов: Притежаваме единствената в света колекция от ритуални ножове за обрязване Откритият във Варненския халколитен некропол „златен фалос“ всъщност е предпазител /превръзка/ след обрязването

Пускат ток на най-богатите Електрическото „сърце” на най-луксозния SUV издържа 50 километра

Германският министър на външните работи нарече Асад “безчовечен” в реч в ООН

Полицията спря шествията на феновете

Тома Биков: ГЕРБ не се страхува от президента

Ген. Румен Миланов: Колкото по-шумен е един арест, толкова повече грешки се допускат

Арестуваха босненски гражданин с автомобил, пълен с оръжия в Италия

Еманюел Макрон: Франция и САЩ ще работят за ново ядрено споразумение с Иран

Съвместна проверка на плаж „Делфин“ направиха експерти от РИОСВ – Бургас и Министерството на туризма

Лиляна Павлова: Готови сме за клуба на развитите страни

Виетнамците се завръщат Десетки студенти от далечната страна ще се трудят в "Албена"

България, Румъния, Гърция и Сърбия формират работни групи за ускоряване на инфраструктурните проекти на Балканите

Организират Първи фолклорен фестивал „Веселие в Елена”

 

Народно читалище “Напредък – Елена – 1863” организира на 29 и 30 април първи фолклорен фестивал-надиграване „Веселие в Елена“. Събитието ще се проведе под патронажа на кмета на Община Елена инж. Дилян Млъзев.

Целта на фестивала е да популяризира българския бит и култура, да представи пъстротата на българското фолклорно изкуство, важно за съхранение на нашата идентичност и насърчи приемствеността от младото поколение.

Фестивалът-надиграване „Веселие в Елена“ ще е на открита сцена в центъра на балканското градче в два раздела-конкурсен и фестивален.
Във фестивалния раздел могат да участват всички колективи, които търсят сцена за изява, но не желаят да се състезават помежду си и няма да бъдат оценявани и класирани. Ограничение във възрастта няма.

В конкурсния раздел пък право на участие имат всички любителски танцови колективи – клубове, групи, танцови състави, изпълняващи обработен фолклор. Според възрастта на участниците се определя групата за участие.

Участниците в конкурсната програма се оценяват от квалифицирано професионално жури в областта на българския танцов фолклор с председател Антоанета Асенова – хореограф, режисьор и педагог по български народни танци.

Всички състави ще получат грамота за участие, а освен това ще бъдат връчени и Специална награда на кмета на Община Елена, награда на НЧ „Напредък”, награда за най-атрактивен участник, награда за цялостно представяне. Във всяка една от възрастовите групи журито присъжда статуетка и предметна награда за първите три места.

Танцовият фестивал-конкурс „Веселие в Елена“ ще започне в 10:00 часа на 29 април с дефиле на участниците и мегдански хора от Северна България. Официалното откриване е от 10.30 часа.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.