Секси лъвицата Оливия Уайлд ще се пробва в режисурата Дебютният филм на мацето се казва “Booksmart”

ООН прие единодушно резолюция за прекратяване на огъня в Сирия

Филм с българско участие спечели “Златна мечка” на “Берлинале” (СНИМКИ)

Шофьорка заби колата си във бензиностанция в Благоевград

Все повече туристи от Азия идват у нас с цел винен туризъм

Работодатели дават щедри бонуси за довеждане на нов колега в офиса

Сидеров: Мога да намера нов енергиен министър

КАТ преброи 2536 ранени по-малко от лекарите Разлика с над 22% между данните на МВР и Министерство на здравеопазването установи Институтът за пътна безопасност

Забраниха играчките оръжия в пакистанска провинция

Вижте акцентите в броя на вестник “Труд” в неделя, 25 февруари 2018

Сняг и паднали дървета на Шипченския проход

Въоръжен мъж се барикадира в дома си във Велинград Излезе да вземе дърва за печката и го арестуваха

„Левски“ подгони вечния съперник

Цветанов в Сандански: Усилията на ГЕРБ са насочени към реализирането на успешни политики в местната власт

“Реал” се утвърди в тройката

Организират ученически конкурс „Национален парк „Рила“ – познат и непознат“ Центърът за личностно и творческо развитие на децата на Благоевград и Дирекция „Национален парк Рила“ си партнират в начинанието

%d0%ba%d0%be%d0%bd%d0%ba%d1%83%d1%80%d1%81Центърът за личностно и творческо развитие на децата на Благоевград съвместно с Дирекция „Национален парк „Рила“, Националния дворец на децата, РУО – Благоевград, организират Национален ученически конкурс „Национален парк „Рила“ – познат и непознат“.

В конкурса могат да участват ученици от І до ХІІ клас от цялата страната. Направленията, в които участниците могат да се съствзават, са разделени в няколко категории. В категория рисунка учениците са разделени на две групи, едната група е за деца от І – ІV клас, втората група е за школници V до XII клас. Втората категория, която организаторите са определили е за любителите на литературното творчество. Тук учениците също са разпределени в две групи. Едната е на тема разказ, а съревноваващите се трябва да са V – VІІ клас. Другата категория е есе – за ученици от VIIІ до ХІІ клас. И последната форма за участие в конкурса е изключително атрактивна и вдъхновяваща, категория фотография . В нея участие могат да вземат всички желаещи от I до XII клас.

Крайният срок за изпращане на творбите е 10.11.2017 г. (петък) на адрес: 2700 Благоевград, ул. „Бистрица” № 1 /Младежки дом/, п.к. 152, ЦПЛР-Център за личностно и творческо развитие на децата на Благоевград.
Организаторите са подготвили и множество награди. За всяка категория от конкурса „Национален парк „Рила“ – познат и непознат“ ще бъдат връчени по една първа, втора и трета награда (диплом и предметна награда), като са предвидени и поощрителни награди.

На 24 ноември (петък) в Благоевград ще се състои награждаването на победителите, а същевременно с него ще бъде открита изложба с рисунки и фотографии участвали в конкурса.

Конкурсът, който бе с регионален статут, се провежда за девета поредна година. Предвид големия интерес на деца, ръководители и родители по темата „Национален парк „Рила“ – познат и непознат“. организаторите от Дирекция „Национален парк Рила“ и Община Благоевград, в партньорство с други организации и институции го реорганизираха в Национален и под този статут се провежда за трета година.

Основните цели на конкурса са да се обогати екологичното образование и се активизира творческото мислене на учениците чрез разработването и представянето на оригинални екологични идеи. Той трябва да засили интереса на младите хора към проблемите на екологията и опазването на околната среда чрез използване на художествените средства и компютърните технологии и да съдейства за формирането на активно гражданско поведение и чувство за отговорност за опазване на природата и биоразнообразието на територията на парка, както и да се популяризира уникалното природно богатство на българската природа в Национален парк „Рила”.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.