Запорираха сметки и имоти на кмета на Септември Марин Рачев и съпругата му

Откриха ДНК следи от заподозрения за експлозията в Лион

Без тениска на бала, моля! Благотворителността ви да е по мярка…

Българка в Лион: В момента, в който е избухнала бомбата, чухме силните писъци

Международен трибунал на ООН постанови Русия незабавно да освободи арестуваните украински моряци

Защо възрастните китайци нямат ставни болки

Задържаха трима за трафик на човешки органи в Косово

Отравят реформатора Мидхат паша в тъмницата Русенският валия построил железница и болници, създал модерното земеделско стопанство Образцов чифлик

Тръмп прикани японски бизнес лидери да увеличат инвестициите си в САЩ

Кандидатите за мястото на Тереза Мей вече са петима

Откриха обесен изчезналия мъж от Благоевград

Медицински екип е нападнат в Гоце Делчев при обслужване на адрес

Най-малко 50 души са пострадали при взрив на тайландско пристанище

Трима от ранените при вчерашното нападение в Лион са все още в болница

Момчето Ран пожела да тече боза от паметник-чешма на Людмил Кирков (СНИМКИ)

Организираха кулинарна надпревара за Деня на християнското семейство в Елена

Завидни умения демонстрираха участниците в кулинарната работилница, организирана за Деня на християнското семейство. Тя бе посветена на светлия празник Въведение Богородично, която събра в Общностния център в Елена деца и възрастни, баби и внуци, семейства.

„Бог е там, където има общност, съобщество от хора, които носят в сърцата си вярата в доброто, надеждата и любовта. А нима всяко семейство не е малко общество и когато в него царят разбирателство, мир и спокойствие, а децата растат в топлина, обич и уют, то след време същите деца стават родители, в чието семейство се повтаря светлият пример на предишното“ – с тези думи учителката Рени Симеонова припомни смисъла на истинския християнски семеен живот.

В кулинарната надпревара се включиха седем двойки. Арбитърът на състезанието – Мартин Трухчев от „Адската кухня“ на шеф Виктор Ангелов пожела на участниците да вложат не само старание, но и много любов. Това е най-добрата подправка за вкусната храна и дава резултат. Докато в кулинарната работилница „вреше“ и „кипеше“, в салона гостите се наслаждаваха на изпълненията на децата от Школата по изкуства.

Двойките трябваше да приготвят и аранжират блюда с хапки. По всичко личеше, че малките госпожици не за първи път застават до мама и баба в кухнята. Затова и на Мартин му беше много трудно да определи победителите. Първата награда отиде при Гергана Димитрова, която приготви вкусотиите заедно с майка си Добринка. Второ и трето място спечелиха Василеви с четирима представители на фамилията – двете щерки Яна и Мия, майка им Кристина и бабата Лиляна. Никол Чолакова и Сияна Шопова участваха в състезанието с лелите си Верка и Милена. Малката Сияна Бончева избра да реже, кълца и подрежда заедно с майка си Даниела, а Йорданка Джурова участва със своята баба, на която е кръстена.

Организаторите на вечерта – Община Елена, Център за подкрепа за личностно развитие и Школа по изкуствата бяха подготвили подаръци за всички участници, а шеф Трухчев ги изненада с почерпка в семейната механа.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.