Майли Сайръс отново е сама

Партия „Воля“ предлага свой депутат за шеф на КПКОНПИ

Задържаха 58-годишен мъж по време на сделка с незаконен тютюн 21-годишен хванат за кражби на телефони от таксиметрови шофьори

Избраха Борислав Иванов от „Атака“ за зам.-председател на Столичния общински съвет

Прокуратурата на Швеция прекрати разследването срещу Джулиан Асандж

Ловна пушка от Габрово за Тръмп

Караниколов: Близо 1 млрд. евро са турските инвестиции в България

Емилия Кларк: Притискаха ме за голи сцени в „Игра на тронове“, за да не разочаровам феновете

Арестуваха сириец, заподозрян в подготвяне на атентат в Берлин

Росен Желязков: През 2020 г. в България ще има „умни“ градове

Матеуш Моравецки: САЩ ще увеличат военния си контингент в Полша над десет пъти

Българският патриарх Неофит се срещна посланика на САЩ Н. Пр. Херо Мустафа

Калоян Паргов поиска спешни заседания на 3 комисии заради Топлофикация-София и финансов одит на дружеството

Икономическият университет във Варна ще има Център по медиация

Надрусан с амфетамин, метамфетамин и канабис хванат да шофира в Севлиево

Оригиналът на Панагюрското златно съкровище се завръща у дома

Оригиналът на Панагюрското златно съкровище се завръща в своя дом от 11 април до 29 май, съобщиха от общинската администрация на града в полите на Средна гора. В следващите 2 месеца златните експонати ще бъдат изложени в специално изградената за целта и официално открита през 2012 година в Историческия музей в Панагюрище подземна зала трезор, дарение от „Асарел-Медет“ АД и проф. д-р Лъчезар Цоцорков като меценат на културата.

В дарителското Споразумение за съвместна дейност и сътрудничество при опазване и развитие на културното наследство, подписано между Министерство на културата, Националния исторически музей, Исторически музей–Панагюрище, фирма „Асарел-Медет“ АД и проф. д-р Лъчезар Цоцорков е предвидено ежегодно експониране на оригинала на Златното съкровище в местния музей. Освен изграждането на уникалната зала трезор от „Асарел-Медет“ АД изработиха 2 точни златни копия на съкровището, които блестят в експозициите на Панагюрския и Националния исторически музей, когато оригиналът участва в световни изложения.

При предишните гостувания на оригинала на Панагюрското златно съкровище в родния му град хиляди туристи от страната и чужбина се възхитиха на уникалния тракийски шедьовър. Заедно с това те имаха възможността да се запознаят с културно-историческото наследство на Панагюрския край и съвременната визия на града като модерна и атрактивна туристическа дестинация.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.