Оркестърът си има диригент

44 мача, 39 гола и 11 асистенции. Това са цифрите на Мохамед Салах досега в дебютния му сезон за "Ливърпул". Той не играе соло, а е част от един оркестър, в който е диригент. Националът на Египет попари надеждите на "Манчестър Сити" за чудо в 1/4-финалния реванш срещу "червените". В първата среща играчите на Юрген Клоп се наложиха с класика 3:0.

"Гражданите" започнаха ударно и още във втората минута върнаха едно попадение чрез Габриел Жезус. В 56-ата Салах отбеляза гол №39 за него във всички турнири, с който отказа "Сити". Роберто Фирмино пък оформи крайното 2:1 за "Ливърпул". При попадението Хосеп Гуардиола, мениджър на "гражданите", бе заровил глава в ръцете си. Треньорът догледа мача в публиката, след като влезе в пререкание с испанския съдия Матеу Лахос заради отменен гол на Льорой Сане.

"Големи поздравления за "Ливърпул" - каза Гуардиола. - Дано те представят достойно Англия на полуфинала. Казах на съдията, че голът на Сане е редовен и затова бях изгонен. Всичко щеше да е различно при 2:0 в наша полза."

С успеха „Ливърпул“ стана вторият английски тим с 10 полуфинала в Шампионска лига. Единственият клуб от Острова с повече участия на тази фаза е „Манчестър Юнайтед“. „Червените дяволи“ са достигали до полуфиналите 12 пъти.

„Мърсисайдци“ записаха още едно интересно постижение. Отборът стана първият, който може да се похвали с 3 победи срещу Пеп Гуардиола в рамките на един сезон.

Рекордите за „червените“ обаче не свършват тук. „Ливърпул“ вече има 33 попадения този сезон в Шампионската лига. Никой друг английски клуб не е отбелязвал толкова много голове в турнира в една кампания.

Роберто Фирмино и Мохамед Салах също записаха имената си в историята. С по 8 попадения те станаха най-резултатните футболисти на клуба в рамките на един сезон.

Снимка: Twitter

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол Свят