Катя Радева от Плевен: Центърът на д-р Емилова е храм за духа и тялото Плодолечението прави всеки мой ден щастлив, споделя жената

Захариева: България успя да наложи темата за Западните Балкани като приоритет на целия ЕС

Сценаристът на „Маскираният певец” Влади Априлов пред „Труд”: При следващ сезон ще крием участниците три пъти повече

Санкциите срещу „Северен поток 2“ са включени в проектобюджета за отбрана на САЩ

АПИ напомня: Проверете валидността на е-винетките си

Президентът организира среща за обсъждане на проблемите при проведените местни избори

Съдът пусна от ареста сина на Миню Стайков

7 души са загинали при газовата експлозия в Словакия

„Пътна полиция”: Катастрофите в страната до момента са около 50

Ердоган: Турция няма да напусне Сирия, докато хората там не я помолят

ИАГ: При покупка на коледна елха да се следи за контролна пластина, глобата е от 50 до 3000 лв. 

Софка и Гринго празнуват в Дубай

Фандъкова към столичани: Бъдете внимателни – както при шофиране, така и при пешеходно придвижване!

Дъщерята на Стоянка Мутафова – Муки: Последните думи, които чух от нея бяха „Обичам те“

Данъчни затвориха четири вериги от заведения за хранене в София

Орлин Горанов и Кристина Димитрова: Уви, чалгата превзема света!

Двамата сме оперирани от злоба и завист

Работата не трябва да смесваш с лични отношения

Хората над 35 години не искат да слушат постоянно рап

Кристина Димитрова с половинката й Васил на романтична екскурзия.
Маргарита Хранова, Марияна Попова, Орлин Горанов, Кристина Димитрова и Тони Димитрова.

– Топлото време вече дойде, да очакваме ли нов летен хит от вас?
– Кристина.: Да, лятото е любимият ни сезон и сега има едно демо, което е предложение от Светослав Лобошки за лятна, хитова песен. Също така в момента прослушваме още няколко песни и сме в период на търсене на новия летен хит, но все още не сме се спрели на една.

– Скоро ни напусна легендарният композитор Тончо Русев. С какво ще го запомните и коя е любимата ви негова песен?
– Орлин.: Тончо е прекрасен човек с голямо “Ч” и голям музикант – с голямо “М”, както и човек с уникален усет за всеки един изпълнител, за когото е писал. Той винаги се е съобразявал с възможностите на даден певец, така че да може да го накара да блесне в най-добра светлина, въобще Тончо си е Тончо!
К.: От малкото контакти, които съм имала с него, ми е направило впечатление, че е изключително земен и много сърдечен човек. За мен беше голям комплимент, защото всеки път, като се видехме, той ми казваше – Кристина, трябва да ти напиша песен, да изпееш и моя песен. Аз всеки път му отговарях – ами, хайде, но така и пътищата ни някак си не се срещнаха, за което наистина съжалявам. Тончо е доказал, че не е само невероятен човек, но и талант – това, да успееш да напишеш толкова песни, които да останат във времето и да станат любими на целия народ не е случайност!
О.: От 1000 негови песни трудно мога да кажа коя ми е любимата, не случайно го наричаме Патриарха на българската естрада и поп музика. Имам една любима, защото аз я изпях – “Просто песен” се казва. Може би всички, които са изпълнявали негови песни и те са им любими, защото Тончо е колос!
К.: На мен една от любимите ми негови песни е “Не ме гледай така, момче”. С нея той доказа, че може да пише всичко, защото е доста по-различна от типичните негови шлагерни песни – тя е изключително красива.

– А според вас младите изпълнители, дали са чували, освен за Тончо Русев – за Мария Нейкова и Мария Ганева, които са написали знакови песни във вашия репертоар?
– К.: Мисля, че чуват за тях и то чрез нас, защото пеейки техните песни, аз лично винаги споменавам кои са композиторите на тези хубави мелодии. Като че ли, сега има едно завръщане към шлагерната поп музика от 80-те и 90-те години, която все по-често чуваме в нов вариант и в по-модерен стил.
О.: Сега, дали са чували младите за Мария Ганева и Мария Нейкова, аз не мога да знам, но всички знаят “Светът е за двама” и много от тях знаят за нашия феноменален дует – “След теб, любов”. Имам една малка препоръка към медиите и по-специално към обществените – да пускат в едни нормални часови пояси малко по-стари неща, защото музиката не започва от вчера, а има много богата история. Така, както правят повечето уважаващи себе си нации Франция, Италия, или Германия. В програмите на националните ни медии българската музика трябва да бъде приоритет.
К.: Точно това е нашата болка, че новите песни на певците от нашето поколение не се въртят и изглежда, като че ли ние си живеем със славата от миналия век, което не е така, защото правим съвременни, модерни, актуални парчета, които биха могли да бъдат много голям конкурент на младите изпълнители. Това мога да го кажа на 100%, а също така хората над 35 години не искат да слушат постоянно тези рап и поп изпълнители, които се въртят денонощно, а искат да чуят и една по-запеваема и по-шлагерна музика.
О.: Нашите песни станаха популярни точно затова, че в онези години имаше ротация нон-стоп. За да стане едно парче популярно, трябва да има въртене, не е достатъчно само артистите, които са го записали да го изпълняват по концертите си – защото едно е да го чуят 1000-2000 души, съвсем друго 50 000, или 500 000 на ден.

– И двамата сте зодия лъв. Кои лъвски качества притежавате и случвало ли ви се е да си ръмжите един на друг?
– К.: Търпението и тактичността са едни от главните ни лъвски качества, но лошото е, че сме справедливи и като видим, че нещо излиза вече извън рамките – тогава наистина аз мога да поизбухна, но за кратко. Иначе, между нас двамата са много редки случаите, в които можем да имаме някакви спорове, но те не са с ръмжене, а с мяукане.
О.: О, щом лъвицата така казва! Ние сме най-сладката зодия – най-сговорчиви, най-готини, широко скроени, не обръщаме внимание на дребните неща, животът продължава и за да се случват нещата, трябва да има любов, всичко друго е суета.

– Спомняте ли си първото впечатление, което имахте един за друг? Какво сте запомнили от тази среща – още тогава ли се харесахте?
– О.: О, аз само като я видях и казах – уау! И до днес е така.
К.: Аз ходех да си го гледам всяка вечер в бар “София”, където пееше.

– Криси, ти да не си го гледала и с други очи?
– К.: Не, аз тогава все имах някаква връзка, но то се вижда, че е симпатичен, готин мъж. Майка ми баща ми са ме учили – там, където имаш работа, да не смесваш с лични отношения, така че си станахме едни големи приятели.
– О.: Сега излезе и филм за Криси – “Диагноза: Секси”, защото на нея прозвището си е “секси” от малка, чак сега се сетиха и филм да направят.

– Една от емблематичните ви песни се казва “Детски спомен”. Кой е вашият най-незабравим детски спомен?
– К.: Аз имам един незабравим спомен – когато се пребих, защото обожавах да ям черници. В нашия двор имаше една голяма черница и аз се катерех наравно с момчетата по нея и така се пребих веднъж, че завърших със счупена ръка.
О.: И от тогава обожава черници и само когато видим ми казва – много те моля, качи се да ми набереш! Нашето поколение имахме прекрасно детство. Аз си спомням как си играехме футбол или народна топка на моята улица “Арсеналска”, защото тогава минаваха по две коли на три часа. Играехме на фунийки, на топчета, какво ли не – нещо, за което сегашните деца могат да четат само в някакви книги или алманаси. Спомням си един сладък момент, като сваляхме една съседка и й свирехме на китари под прозореца. Бяхме двама-трима тийнейджъри, но един неин недоволен комшия ни освежи с леген вода. Ами, Ромео и Жулиета, какво да правиш!

– В периода, когато спряха да излъчват песни на вашето поколение изпълнители по радиото и телевизията, имахте ли моменти, в които сте се отчайвали и сте мислели да спрете да се занимавате с музика?
– О.: Според мен това беше нормалната болест на ранната демокрация, която трябваше да се изживее и тогава песните, които преди 10 ноември се слушаха тайничко, говоря за чалгата – изведнъж шупнаха и избухнаха. Това си е в реда на нещата, защото една музика, която е била един вид забранена, изведнъж блесна с пълна сила. Лошото е, че забравихме основния постулат, че като част от изкуството и музиката също има възпитателна цел. Не съм против тези хора, те си вършат работата, но всяко нещо трябва да си има място и време. Лошото е, че в момента в световен мащаб всичко е турбо чалга – като се почне от реге тона и всичко е в тази стилистика – дали “Деспасито”, или “Неспасито”, или както казваше един приятел – всичко е неспасито в България.
К.: Имаше период, в който нашата музика наистина беше на заден план, но лично за себе си не съм се притеснила – ние дерзаехме напред и правихме нови песни. Концертите и участията си продължаваха, независимо, че песните ни не се пускаха, защото хората ни искаха.

– В началото на вашия дует имаше ли интриги и хора, които се опитваха да развалят отношенията ви?
– О.: Те и сега не спират! На доста хора явно им попречи, че ние сме се събрали и си записваме нашите парчета, и така до ден-днешен имаме вече толкова дуети. Изведнъж някакви скочиха – чакайте, какви сте вие, какъв е този дует, измислен. Ние им пожелаваме да са живи и здрави, да имат успех и да илядат. За мен обаче, за да успееш не е този начинът – да търсиш някого, който ти пречи.
К.: Много обичам да преча на някого! Няма как да им се получи на тези хора да ни разделят.

– И двамата имате артистичен талант. Според вас роля в кой сериал би отивала на сценичния ви партньор?
– К.: Орлин вече изигра президента, но сега може и Кръстникът да изиграе.
О.: Може би още не е направен този сериал, в който виждам Криси, но може да е нещо от сорта на “Скъпи наследници”, или по-скоро от сорта на “Далас”. Също така би могла да изиграе Денерис – майката на драконите от “Игра на тронове”, ако има роден вариант на този сериал, защото и тя е готина, огнена и властна. Следя го и откакто гледах Захари Бахаров в него ми стана любим.
К.: Няма ли са ми дадеш някаква по-миловидна роля?
О.: Може би мащехата на Снежанка, или примерно в “101 далматинци” – Крюела Девил.

– Каква според вас е тайната за запазването на хармоничните отношения и любовта в една връзка, както е при вас?
– К.: Аз и до днес правя много компромиси, просто защото влечението ни с Васил един към друг продължава. Най-важно е между двамата да има доверие, защото в момента, в който започнеш да бъдеш мнителен и започне да ти се струва, че другият има тайни от теб – тогава категорично може да настъпи краят на една връзка.
О.: Бракът е съвместно съжителство между двама души, които по свое желание са си дали съгласие да живеят заедно, което значи, че ако няма толерантност, разбиране и компромиси, няма как да се случат тези неща. Никой не е перфектен – всеки си носи егото, характера. Въпросът е дали двамата сте решени да вървите заедно по този път, който се избрали.

– Кристина винаги е била магнит за мъжете. Орлине, на теб налагало ли ти се е да я спасяваш от нежелано мъжко внимание?
– О.: Всеки път!
К.: Да, но ти не знаеш той какъв магнит е за жените. Там е тежък случай – привлича много интересни дами около себе си. Така че, и двамата сме си имали такива проблеми с противоположния пол, но..
О.: Проблемът си е техен! Много хора бъркат личния живот с обществения – със сценичните изяви и затова не обичам да влизам в подробности за моята светая светих – за отношенията с приятелите и семейството. Аз съм на този принцип – не е важно какво се случва, а какво говорят за теб!

– Говори се, че Кристина е любимата певица на премиера Бойко Борисов. Приятно ли е да чуеш такава оценка?
К.: Много е приятно, но това беше преди 10 години и от тогава мина много време, така че много е възможно вече да си има друга любимка.
О.: То, “първата любов” не се забравя!
К.: Аз разбрах това от сестра му, на която веднъж й беше зададен такъв въпрос и явно той й е споменавал, че е така! Ние с него се познаваме много добре, още от времето преди да стане премиер, защото спортувахме в един фитнес. Аз съм с приятни чувства към него и с хубави спомени.

– Кой е най-абсурдният, или забавен слух, който сте чували за вас?
– О.: Това, че двамата сме семейство и имаме три деца. Това беше най-странната ситуация, дори един ден майка ми се прибира в къщи, Бог да я прости и ми каза – знаеш ли, една колежка ми каза, че с Кристина сте семейство и имате деца!?

– Колко е важна вярата в живота ви?
О.: На първо място. Вярвам, че животът е такъв, какъвто си го направиш и когато се опитваш да гониш хубавите неща, които ти доставят удоволствие – не само на теб, а и на околните, всичко има смисъл. Аз така съм възпитан – негативизъм, злоба, завист – тези неща са ми чужди. Мога да се зарадвам на чуждия успех и съм го правил не един и два пъти, а това нещо някои хора ги дразни зверски.
К.: Като че ли една майка ни е раждала. Просто тях това ги разяжда вътрешно, а ние двамата сме оперирани от злоба и завист, което мисля, че те поддържа в добра кондиция и вътрешно, и външно. Аз вярвам в любовта!

– Любимата ви мисъл, или цитат?
О.: Аз имам асоциативно мислене и често ползвам български поговорки, или сентенции, които са ги измислили умни хора. Например – прави каквото трябва – да става, каквото ще!
К.: Живей за себе си, а не за другите!

 

Нашите гости

Кристина Димитрова и Орлин Горанов имат успешни солови кариери, но стават един от най-обичаните дуети у нас още с втората си песен – “Детски спомен” на композитора Димитър Пенев. Интересно е, че в началото песента не им допаднала, но след като променили малко аранжимента се получил този хит, който и до днес е тяхна запазена марка. Автор на текста е Иван Тенев, който пише и почти всички текстове за съвместните им песни, а освен това той е и в основата на това двамата да се запознаят и да сформират популярния дует. По-късно Орлин става кум на сватбата на Кристина и Агента, като тримата продължават да бъдат творчески свързани вече 35 години. С красивите си песни и завладяващо сценично присъствие те не спират да пълнят концертните зали и да доказват, че има публика за качествената българска музика.

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (2)

  1. Колкото е по-прост един народ, толкова по-лесно се превзима от чалгата ! А, и се управлява по-лесно !

  2. всяка музика е хубава и не търсете оправдания в чалгата.

Коментарите са заторени

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.