„Орлите“ шокираха „Арсенал“ в младежката лига

„Лудогорец“ хвърли бомбата в младежката Шампионска лига, след като изтръгна престижно 1:1 от „Арсенал“ в София. Това бе и първа точка за „орлите“ в историята на надпреварата и първа през този сезон. В предишните срещи „зелените“ загубиха последователно от ПСЖ (1:8), „Базел“ (0:1) и „артилеристите“ (0:3). Сега в герой за „зелените“ се превърна Преслав Петров, фиксирал крайния резултат в 73-тата минута.

Преди попадението на българина гостите от Лондон бяха повели в резултата чрез Райс Нелсън.

Двубоят на стадион „Георги Аспарухов“ премина изцяло под доминацията на гостите. През първата част възпитаниците на Юрий Васев не успяха да застрашат нито веднъж вратата на Кето. За сметка на това рамката на Даниел Наумов бе под постоянна обсада. В 33-тата минута „артилеристите“ поведоха, след като Аделайд асистира на Нелсън за 1:0.

След почивката последваха пропуски на Чиори Джонсън и Аделайд от „червените“, преди Петров да шокира селекцията на Андрийс Йонкер. Българският талант се възползва от центриране на Денислав Александров от фаул. След гола гостите от Лондон се хвърлиха в предни позиции, но отбраната на „орлите“ не се пропука до края и изтръгна историческата точка.

В другия двубой от група „А“ „Базел“ отстъпи в домакинството си на ПСЖ с 2:3. В класирането френският тим е лидер с 10, швейцарците са втори с 6, а „артилеристите“ вече са трети с 5. Следващите мачове са „Лудогорец“ - “Базел“ на 22 ноември и „Арсенал“ - ПСЖ.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол Свят