Орнела Мути поиска руски паспорт

Орнела Мути (с червената рокля) на една от вечерите с президента Путин

Актрисата е любимка на президента Путин

И италианската актриса Орнела Мути поиска руски паспорт. Преди нея световни кинозвезди като Жерар Депардийо и Стивън Сегал сториха същото и получиха руски документ.

Италианската звезда, която през 70-те години на XX век беше един от сексимволите на киното, учи усърдно руски език и силно желае да получи руско гражданство, съобщава ТАСС.

Орнела Мути в момента живее в Москва, където си е купила апартамент, но все още не е подала документи за постоянно пребиваване. Мути твърди, че прародителите й са живели в Русия още по царско време.

Дъщеря на неаполитанец и естонка, италианката отдавна не крие симпатиите си лично към Владимир Путин и няколко пъти е канена на официални вечери от руския президент. Една от тези нейни лични визити при Путин стана повод Мути да бъде осъдена на 6 месеца затвор и глобена 500 евро за измама от италиански съд през 2010 г.

Под предлог, че е болна, тя не излязла на сцената на театър “Верди” и провалила спектакъл, но от снимки в медиите станало ясно, че по това време актрисата е била в компанията на руския президент в Москва. Мути обаче плати разходите по провалената постановка - 30 хил. евро - и затворът й се размина.

Коментари

Задължително поле