Доналд Тръмп е поискал изготвянето на доклад относно възможните нарушения на договор от страна на Русия

Кралица Елизабет Втора за пръв път присъства на Лондонската седмица на модата

Уърлпул изтегля над 310 000 потенциално опасни електрически кани

Ден за тричане Премиера на сборник пиеси от Емил Атанасов

Десетки българи са завлечени с пари от интернет измамник във Великобритания

Парфюмите и шампоаните замърсяват атмосферата повече от автомобилите

Вижте акцентите от броя на “Труд” в сряда, 21 февруари 2018

Шофьори без книжка излизат на пътя Разрешават на кандидат-водачите да карат с придружител

Израел ни предлага ракети spike (шип) Противотанковите средства на държавната военна компания RAFAEL са без конкуренция в света

Проф. Плочев: Не знам кой ми е началникът, не се чувствам виновен

Пенсионен фонд на Европарламента е на червено Регистрираният дефицит е от 326 млн. евро, има риск да се наложи данъкоплатците да го покрият

Мъж се барикадира в къща в тополовградското село Орешник

В Южна Франция бяха арестувани трима души, заподозрени в съучастие в атентатите в Каталуния през август 2017 г.

Вижте какво ще решава Министерският съвет утре, 21 февруари 2018 г.

Цветан Цветанов: С „Обединени патриоти“ сме единодушни за оставката на Валери Жаблянов

Ортодоксалният орден на Хоспиталиерите дари книги на болни деца и на читалища в община Родопи

Ортодоксалният орден на Хоспиталиерите направи за Деня на будителите дарения от книги на болни деца и на читалищата в община Родопи.

Преди обяд малките пациенти на детско отделение в болница „Централ Хоспитал“ и на ортопедията в „Медлайн“ получиха творби на български и чужди автори на пловдивското издателство „Жанет 45“. Веднага по инициатива на президента на фондацията д-р Невен Енчев малчуганите направиха импровизирано състезание по изразително четене. Преди това те отговориха на въпроси: Какъв ден празнуваме днес? Кои са народните будители? Защо трябва да ги почитаме?

Български исторически романи подари на 14-те читалища в община Родопи Ортодоксалният орден на Хоспиталиерите – Белащица, Браниполе, Бойково, Брестник, Брестовица, Златитрап, Кадиево, Крумово, Марково, Първенец, Устина, Храбрино, Цалапица, Ягодово. Сред тях са автори като Милен Русков, Йордан Велчев, Вера Мутафчиева, Антон Дончев. И тази хуманитарна инициатива, както кампаниите за безплатни прегледи, които Ортодоксалният орден организира в община Родопи през последните 4 години и безвъзмездното обучение на деца на тенис кортовете на Alchemist Residence, се реализира със съдействието на кмета инж. Пламен Спасов.

01112017-b„Реших да направя дарение на духовните средища по селата, след като анализ на Евростат посочи, че „четящият българин“ е образован и живеещ в столицата или по-голям град, заяви д-р Енчев. – Убеден се, че като поддържаме библиотеките по малките населени места ще държим децата близо до четенето и по-далеч от компютрите и телевизията.“

Пловдивският предприемач добави, че съвременните будители са читалищата и библиотеките, които съхраняват духа на родолюбието и огъня на българщината. Те пробуждат и поддържат у младите хора любовта към книгата. Денят на народните будители е сред най-светлите празници за нас, българите, защото на този ден изразяваме своето преклонение пред делото на онези наши сънародници, които хвърлиха първите искри на знанието и просветата. Горд съм, че за първи път той е честван в Пловдив през 1909 г., каза президентът на Ортодоксалния орден.

Това е поредният благороден жест към община Родопи от страна на д-р Невен Енчев, от Димитровден се провеждат безплатни прегледи за жителите на селата, които ще продължат 3 седмици.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете