Вижте какво ще решава Министерски съвет утре, 23 октомври 2019 г.

Стартира изграждането на техническата инфраструктура на Индустриална зона „Загоре“ в Стара Загора

Захариева за мониторинговия доклад на ЕК: Реформите, независимо дали има или няма МСП, ще продължат

Президентът Радев в Токио: Приятелството и доверието са най-големият капитал на двустранното сътрудничество между България и Япония

Председателят на КРИБ Кирил Домусчиев и президентът на Конфиндустрия Венченцо Боча дадоха в Рим нов тласък на българо-италианските бизнес проекти

Джонсън настоява дебатите по законопроекта за Брекзит да продължат три дни Ще иска предсрочни избори, ако депутатите отхвърлят предложението

ТИР се обърна след опит да избегне катастрофа на пътя Хвойна-Чепеларе

Благо Джизъса събра децата си (СНИМКИ)

Дерменджиев оцеля като селекционер

Тръмп нарече разследването за импийчмънт „линч“

Джими Картър е приет в болница след падане в дома си

Намериха изчезналия преди 2 дни пенсионер

Комисията по атестирането и конкурсите към прокурорската колегия на ВСС отговори на Лозан Панов за работата на Иван Гешев

Близо 50% от руснаците имат пари само за храна и дрехи

Клиниката по неонатология в Стара Загора получи дарение

Оръжието, открито до дома на Александър Вучич, е свързано с войната в Босна

Досега е установено, че част от оръжието, открито в събота вечерта близо до дома на сръбския премиер Александър Вучич, идва от бойните полета в Хърватия, а две от четирите бомби – от фронта в Босна и Херцеговина, от района на Сараево, съобщи министърът на вътрешните работи Небойша Стефанович.

В събота вечерта полицията в Белград намери недалеч от пътя, водещ към дома на родителите на Вучич в Яйници, цял арсенал оръжие – ръчен гранатомет, ръчни гранати и боеприпаси за автомат и за снайпер. Откритото количество е било достатъчно, за да унищожи колона автомобили. Оръжието е било складирано на около 15 метра от завоя към дома на премиера, където заради особеностите на терена скоростта трябва да бъде намалена. Вучич и семейството му бяха евакуирани.

Все още не се знае кога и как оръжието е оставено в Яйници. Случаят е от компетенциите на разузнавателните служби, каза министърът. Очакват се резултатите от ДНК анализа, добави Стефанович.

Министърът на сигурността на Босна и Херцеговина Драган Мектич съобщи, че службите на страната са имали комуникация с агенциите за сигурност на Сърбия по повод намереното оръжие. Той не пожела да каже нищо конкретно, но заяви, че са отправени определени искания и че ще бъдат включени всички капацитети в помощ на колегите им от сръбските служби за сигурност.

Бившата председателка на Демократическата партия на Сърбия Санда Рашкович Ивич е написала, че властите твърдят, че Сърбия е сигурна и стабилна страна, а същевременно има хронични опити за държавен преврат и атентати срещу премиера и пита „каква е истината“.

Бившият съветник на президента на Сърбия Небойша Кръстич коментира, че е смаян от начина, по който някои се подиграват с възможната заплаха за премиера в страна, в която един премиер /Зоран Джинджич/ загина в атентат.

Според други коментари новината за арсенала оръжие е „измислена, за да могат сърбите по-лесно да преглътнат идването на МВФ, шантажа от Прищина и шетането на руснаци из Сърбия и че политически неграмотният народ не заслужава нещо по-добро“.

Някои граждани смятат, че ситуацията заслужава да се обяви извъредно положение и че след като Сърбия през този век вече е имала едно убийство на премиер, е трябвало да се реагира навреме.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.