Осака триумфира, Серина се излага

on Day Thirteen of the 2018 US Open at the USTA Billie Jean King National Tennis Center on September 8, 2018 in the Flushing neighborhood of the Queens borough of New York City.

Серина Уилямсоткрадна шоутов женския финал на Ю Ес Оупън, въпреки че загуби с 2:6, 4:6 от Наоми Осака. Американката се провали в поредния си опит за 24-а титла от Големия шлем, с което щеше да се изравни с легендата Маргагерт Корт на първото място в историята. Вместо това Уилямс се изложи като спретна безсмислен скандал, ускорил поражението й.

Японката игра по-добре през цялото време и заслужено водеше със сет и пробив, след като взе безапелационно първата чатс и обърна развоя на втората. Преди това Серина бе предупредена от съдията на стола Карлос Рамос да не прибягва до указания от треньора си Патрик Муратоглу, което е забрането в турнирите от Големия шлем. Това ядоса Уилямс, която влезе в пререкание с рефера, а във втория сет строши ракета и го принуди да й присъди наказателна точка. Това обаче не я усмири и след пробив на съперничката й за 3:4 американката отново се нахвърли срещу Рамос.

Не съм измамница, имам дъщеря, която уча да не лъже! Ти ме ограби, отнасяш с мен така, само защото съм жена. Дължиш ми извинение“, развика се звездата, но невъзмутимият португалец продължипо уставс наказателен гейм, който направи резултата 5:3 за Осака. Уилямс се опита да се жалва на ръководството на турнира, след което се разплака. 20-годишната японка пък изобщо не се трогна от цирковете и уверено затвори мача, за да донесе първа титла от Големия шлем за родината си.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Спорт