Освен в Сливен, и в Нова Загора и Котел отмениха учебните занятия на 27 февруари

Освен в Сливен, в общините Нова Загора и Котел също обявиха 27 февруари за неучебен ден заради очакваното влошаване на зимната обстановка. Единствено в Националното училище по фолклорни изкуства "Филип Кутев" ще има редовни занятия, тъй като учениците са настанени в общежитие и не се налага да пътуват. В трите общини детските градини ще работят и ще приемат деца по преценка на родителите. От община Твърдица информираха, че засега не се налага прекъсване на учебния процес.

зима Сливен

В следобедните часове в понеделник температурите още паднаха, а в Сливен скоростта на вятъра достигна до 120 км/час. В Нова Загора продължаваше да вали сняг, придружен с вятър. А Котел бе натрупана покривка от над 10 см. Според прогнозите, в нощта срещу 27 февруари минусовите температури ще са с още по-големи стойности, до -12 градуса, което създава риск от обледяване на пътните настилки.

Зимната обстановка стана причина общината в Сливен да отмени предвидения за 2 март, на централния площад, ритуал за полагане на т.нар. клетва на първокласника. Церемонията ще се състои на 11 май, когато църквата чества Светите братя Кирил и Методий.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България