Освободена е шефката на ДНСК Милка Гечева Пресцентърът на строителния контрол нито потвърди, нито отрече пред "Труд"

Милка Гечева Снимка: сп. "ТЕМА"

Началничката на ДНСК Милка Гечева е освободена от вчера, обяви вицепремиерът Валери Симеонов в официалния си профил във фейсбук. По думите му това е станало по негово искане, направено преди два месеца и половина „поради сериозни съмнения за покриване на незаконните плажни дискотеки на мутрите на плажа Слънчев бряг юг“.

Пред „Труд“ от пресцентъра на строителния контрол не можаха нито да потвърдят, нито да отрекат новината. „Все още нямаме официална информация“, обясниха от ведомството.

Милка Гечева беше назначена за началник на дирекцията през 2010 г., беше освободена през 2013 г. и и възстановена на поста през 2014 г.

Пълното съобщение на Валери Симеонов във фейсбук:

„Макар със закъснение, в това управление нещата се случват. Преди два месеца и половина поисках освобождаването на Милка Гечева от длъжността Началник на Дирекция за национален строителен контрол, поради сериозни съмнения за покриване на незаконните плажни дискотеки на мутрите на плажа Слънчев бряг юг. Заведението Какао, Кубанита, The One, както и любимото ми Бедрум са построени в разрез с нормативните уредби за преместваеми обекти и се простират на декари площ върху дюните. Това, обаче, не попречи на Гечева да отговори на моя сигнал за нарушения с констатацията, че няма нарушения. Тези, както и други констатации на ДНСК и регионалните им поделения по морето, ме мотивираха да поискам оставката й. От вчера, госпожата е освободена. Вярвам, че следващият началник на ДНСК ще се съобразява единствено със закона и няма да угодничи на закононарушителите, независимо с кои на властта са свързани те.“

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (1)

Отговорете