Освободиха от ареста 18-годишния младеж, пребил лекарка от болницата в Пазарджик

Снимка: Архив

 Съдът в Пазарджик е освободил от ареста 18-годишния Димитър Костадинов, който заради побой на лекар от болницата прекара там 5 денонощия зад решетките, информира БНР.

По-рано, през деня над 100 души протестират пред сградата на съда в Пазарджик в подкрепа на агресивния младеж. С плакати „Искаме справедливост“ близки и приятели на 18-годишния Димитър настояваха за освобождаването му от ареста.

„Ако имаме пари, той няма да е там, но няма пари, а и сме никои. Защо скриха камерите? Как може в Бърза помощ да няма камери? Утре може да ни утрепат там и няма кой да те защити. Цялата държава трябва да се блокира, защото сме безсилни, грешка на природата. Ние сме нищо“ – казаха защитниците на Димитър Костадинов.

Стигна се и до словесен сблъсък между протестиращи и полиция, след като органите на реда се опитаха да освободят движението по по булеварда, от постоянно пресичащи протестиращи на пешеходна пътека. Защита на Димитър – обвинен в нанасянето на лека телесна повреда на две длъжностни лица – настоява той да бъде освободен срещу подписка.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право