Освободиха управителя на ВиК-Шумен да спасява Перник

Общо събрание на ВиК-Шумен смени управителя на дружеството, постът се заема от досегашния главен счетоводител Жанета Панайотова до конкурс. Освободеният Илиян Илиев има предложение от МРРБ да поеме ръководството на ВиК-Перник.

„Въпросът подлежи на обсъждане. Положението в Перник е много тежко и на човека, който ще го поеме ще му е много тежко. Все още не съм взел решение дали да поема поста“, каза Илиев в сряда пред журналисти. Общо събрание на водоснабдителното дружество в миньорския град е насрочено за 9 декември, научи "Труд".

Илиев е от Ловеч, той оглави шуменското ВиК през пролетта. След общото събрание Панайотова обяви, че ще продължи дейността по финансово стабилизиране на ВиК-Шумен. Най-важно е да стартира проектът за изграждане на Пречиствателна станция за питейни води и за подмяна на довеждащия водопровод от яз."Тича".

По темата Илиев уточни, че няма притеснения: "Върнаха ни проекта, като от 160 забележки останаха около 37, които предстои да отстраним и отново да го подадем пред Управляващия орган". По думите му, общо задълженията на ВиК-Шумен не са намалели драстично. Платени са текущи задължения към Басейнова дирекция и данъчните. Това са около 500-600 000 лв. "Мисля, че не това е проблемът на ВиК, проблемът е да бъдат решени кардинално нещата“, настоя Илиев. Според него в спешен порядък държавата трябва да вдигне капитала и оттам да се разблокират сметките на ВиК-Шумен.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони