Осем души са ранени по време на карнавала в Рио

карнавал, Рио, ранени

Поне осем души бяха ранени в неделя по време на парада-конкурс на школите по самба в бразилския град Рио де Жанейро, съобщи телевизионният канал „Глобу”, цитира БТВ.

Шестима пострадали са откарани в болница. Всички хоспитализирани са журналисти. Те са със счупени крайници и черепно-мозъчни травми.

По време на шествието на школите по самба „Параизу-да-Туитуи" (Paraiso da Tuitui Tuitui)  една от платформите, на която танцуват участниците от всяка трупа, загуби управление и се вряза в ограждение. Няколко души се оказаха затиснати между платформата и решетките, които отделяха публиката от платното, по което се въртяха подвижните подиуми с танцьори.

Полицията разследва инцидента. По предварителни данни, може една от причините за произшествието да е завалелият по време на парада дъжд.

Въпреки инцидента беше решено парадът да продължи.

По традиция събитието стартира в петък вечер и завършва на Пепеляната сряда, с която започва и Великденският пост.

Историята на карнавала датира още от 18 век и е незаменима част от културата на бразилците. Основно в него се състезават самба школите от цялата страна, една от които впоследствие ще грабне голямата награда.

https://twitter.com/CamzLok24/status/836079935496290307

 

 

 

Самбата, както и футболът, е сред най-любимите неща на хората в Бразилия. Неслучайно много жители на града излязоха по улиците още преди началото на празненствата, „подгрявайки“ публиката.

Дните на фестивала са и пикови за туристическия бранш. Обикновено по това време в хотелите на Рио почти няма свободна стая, а цените осезаемо се повишават. Изначално скъпите билети до горещата страна понякога достигат „космически“ цени, а всички услуги за забавление, също като храната, напитките и сувенирите, поскъпват главоломно.

Заради финансовите проблеми на Бразилия обаче се очаква тази година посетителите да не са чак толкова много и бизнесът да отчете по-ниска печалба.

Откриването на празника бе белязано и от отсъствието на кмета на града Марсело Кривела – евангелският пастор, избран на поста в края на миналата година, който неведнъж е заявявал възмущението си към плътските страсти на карнавала.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Америка