Осем задържани и 13 с повдигнати обвинения при спецоперацията в Павликенско

Специализирана полицейска операция за противодействие на битовата престъпност се проведе във вторник на територията на РУ – Павликени, под ръководството на Районна прокуратура – Павликени и под наблюдението на Окръжна прокуратура-Велико Търново. Акцията бе с участието на служители от РУ – Павликени, Г. Оряховица, Свищов, отдел „Охранителна полиция“ при ОДМВР- В. Търново и ЗЖУ. 

Проверени са 120 автомобила, 140 граждани и 7 адреса в селата Върбовка, Бяла река и Сухиндол. Съставени са 17 акта по Закона за движение по пътищата и 4 по Закона за българските лични документи, наложени са 50 глоби по фиш. Заснети са 75 видеоклипа за скорост. С полицейски мерки до 24 часа са задържани 8 лица. На 13 души са повдигнати обвинения, едно от които за  закана за убийство. Установени са извършителите на престъпления – кражби, като са намерени в домовете им вещи, предмет на престъпленията.

Образувано е едно досъдебно производство за незаконно добита дървесина и две бързи производства - за държане на наркотични вещества и незаконно притежание на боеприпаси. Образувана е преписка за държане на акцизни стоки без бандерол – 300 грама насипен тютюн.

Коментари

Задължително поле