Осиновено в САЩ българче спасено след тежки заболявания

Присила Морс от Нешвил, щата Тенеси, публикува във фейсбук шокиращи и трогателни снимки на сина си отпреди година и днес, които веднага привлякоха вниманието на американски и британски медии.

Морс осиновила Райън, с когото се запознала през юли 2015 г. в българско сиропиталище. Тя го открила на снимка в социалната мрежа, когато той бил на 7 години, когато тежал едва 3,6 кг заради тежки заболявания. „Когато го срещнах, първата ми мисъл беше, че ще умре“, спомня си американката.

След като го осиновила, тя го завела в САЩ, където малкият прекарал месец и половина в болница. Лекарите установили, че момченцето страда от церебрална парализа, микроцефалия, сколиоза (изкривяване на гръбначния стълб и хипофизарен нанизъм (изоставане в растежа) и изобщо не му давали шансове за оцеляване.

Благодарение на положените грижи обаче днес Райън вече тежи 10,4 кг и се чувства много по-добре. Името му идва от аналогия с филма на Стивън Спилбърг „Спасяването на редник Райън“. Заради това и албумът със снимки в социалната мрежа с невероятната трансформация на детето е озаглавен „Спасяването на бебето Райън“. Морс отглежда заедно със съпруга си и двете им биологични деца и осиновено момиченце от Русия.

----снимка

Райън Морс преди година и днес

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Америка