Осиновяват 80 кучета на месец от приюти

Все повече бездомни кучета се осиновяват от приютите на “Екоравновесие”. Средно по 80 четириноги на месец, или общо 250 от началото на годината са намерили дом и стопани, сочат данните на общинското предприятие.

Междувременно “Екоравновесие” започна кампанията “Подари си приятел”. Стартът й бе тази неделя в столичен мол. В рамките на инициативата, която ще продължи още две поредни недели, всички желаещи могат да се запознаят с изоставени кучета и да ги вземат у дома като свои любимци. Кампанията е подкрепена от Столичната община и зам.-кмета по екология Йоана Христова. Процедурата по осиновяването е опростена, така че да може да се случи на място в търговския център.

Срещу личната си карта желаещият получава обезпаразитено, кастрирано и ваксинирано куче с поставен микрочип, уточняват от “Екоравновесие”. Това означава, че новият му собственик ще бъде освободен от данъци за любимеца си.

Директорът на общинското предприятие Веселин Асенов посочи, че кучетата от приюти не са по-малко подходящи за домашни любимци от тези, които се продават в зоомагазините. Затова целта на инициативата “Подари си приятел” е хората да се запознаят с животните, като този път те отиват при бъдещите си собственици, а не обратното.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България