Осмо издание на турнира по конен спорт

„Купа Бургас“ стартира в петък

Опитни жокеи с над 120 състезателни коне от 24 клуба ще участват в тазгодишното изда Опитни жокеи с над 120 състезателни коне от 24 клуба ще участват в тазгодишното издание на турнира "Купа Бургас". Надпреварата ще се проведе на 17 и 18 август на конната база в парк "Езеро". Официалното откриване на състезанието ще се състои в петък между 18:00 и 19:00 часа.

"Купа Бургас" се провежда за осма поредна година с подкрепата на Община Бургас и ще предложи на публиката атрактивни изпълнения в дисциплината "прескачане на препятствия".

Подробности за надпреварата съобщиха на пресконференция генералният секретар на Българската федерация по конен спорт Теодор Шейтанов, Христо Георгиев от Клуб по конен спорт "Кан Аспарух" и Веселина Деведжиева - началник на "Спорт, превенции и младежки дейности" в Община Бургас.

Най-малките участници в турнира ще са четирима състезатели на 9-годишна възраст. Сред тях е Елиза Чолакова, която е сред надеждите на българския конен спорт. В състезанието ще се включат 3 клуба от Бургас, които развиват този спорт на високо ниво. Входът е безплатен.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България