Основателят на CrowdStrike: Дълбоко съжаляваме за това, което причинихме на клиентите

Джордж Курц, основател и главен изпълнителен директор на фирмата за киберсигурност CrowdStrike, заяви, че "компанията дълбоко съжалява за последиците, които сме причинили на клиентите". Дефектна актуализация на софтуера предизвика глобално прекъсване на информационните технологии, съобщи The Guardian.

Курц заяви пред NBC че проблемът се дължи на грешка в една актуализация.

"Идентифицирахме го много бързо и отстранихме проблема", каза той и добави, че CrowdStrike вече "работи с всеки клиент, за да се увери, че можем да ги върнем онлайн".

Той добави, че е имало негативно взаимодействие между актуализацията и операционната система на Microsoft, което е довело до срив на компютрите и е предизвикало глобалното прекъсване.

Запитан как една дефектна актуализация може да предизвика такъв глобален срив, той отговори: "Трябва да се върнем назад и да видим какво се е случило тук, нашите системи винаги търсят най-новите атаки от противниците, които са там."

Той уточни, че не е възможно това да е кибератака.

Въпреки че проблемът е бил идентифициран и е била издадена поправка, Курц каза още, че "може да отнеме известно време някои системи да се върнат към нормалното си функциониране".

Той подчерта, че те няма да се възстановят "просто автоматично". 

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Европа