Съветник на Белия дом отхвърли информациите за пробив в търговските преговори с Китай

Министър Петя Аврамова: Изграждането на магистрала „Хемус“ е необратим процес

Две катастрофи с луксозни автомобили на столичния бул. „България“

Снимка на яйце детронира Кайли Дженър в инстаграм

Реставрираха второ знаково сграфито пано във Велико Търново Монументалната творба е на Григор Спиридонов от 1974 година

Пожар обхвана три къщи в центъра на Габрово

Над 2 мил. протестиращи ще залеят утре Атина

Сградата на Община Стара Загора ще бъде санирана с европейски средства

Жесток побой заради неприличен жест на оживен булевард във Варна

Интензивен е трафикът на „Капитан Андреево“

Иманяри два века търсят златото на Вълчан воевода Край Ропотамо лилиите не са единственото съкровище

Ало-измамници примамват с обещания за интервю по телевизията

И италианският град Матера става официално Европейска столица на културата

Пентагонът: Две трети от военните съоръжения в САЩ са застрашени от климатичните промени

Заличена юридически е фермата в Болярово, където имаше съмнение за чума

Основно училище в Еленския балкан става обединено

Със заповед на министъра на образованието и науката основно училище „Отец Паисий“ в еленското село Майско е преобразувано в обединено училище, поради необходимостта от продължаване на образованието на учениците в по-висока степен – първи гимназиален етап, и създаване на условия за достъп до качествено образование. За преобразуването на школото кметът на общината изпрати предложение до МОН, след като Общинският съвет в Елена взе решение за промяната. С обединеното училище се цели намаляване на риска от отпадане на ученици от малцинствените етноси и уязвимите групи и насърчаването им за професионално образование. Преобразуването ще помогне и за повишаване качеството на работа на педагозите.

В основното училище в Майско учат близо 170 деца, почти всички от селото, и има обективни условия в подкрепа на промяната му в обединено. Сградата му е на три етажа, отлично поддържана, с добре обзаведени класни стаи и кабинети, материално обезпечено обучение по информационни и комуникационни технологии, просторно дворно пространство и спортни площадки. Съществува възможност за изграждане на физкултурен салон, а при необходимост и допълнителни класни стаи и кабинети. От години училището участва и успешно реализира учебни, обучителни и извънкласни програми и проекти. Това допълнително разширява възможностите за повишаване качеството на образованието и осигуряване на равен достъп на всички ученици.

Приемът на ученици за осми клас в преобразуваното обединено училище в Майско ще започне за учебната 2019-2020 година, тъй като план-приемът за тази учебна година е утвърден от просветния министър още през месец март.

АКО ВИДИТЕ НЕЩО ЛЮБОПИТНО, НЯКОЕ НАРУШЕНИЕ ИЛИ ПРЕСТЪПЛЕНИЕ, СНИМАЙТЕ И ПРАЩАЙТЕ ВАШИТЕ СИГНАЛИ НА МЕЙЛА НА „ТРУД“ – trud@trud.bg и trudonline@gmail.com

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.