Оставаме със 7 атлети за световното

България остава със 7 лекоатлети за световното в Лондон, което стартира на 4 август. Олимпийската вицешампионка Мирела Демирева пропиля и последния шанс за покриване на норматив в скока на височина. Психическото напрежение си оказа влияние и националката направи два успешни опита на 180 см и на 184 см. Последва срив и три нули на 188 см, което я нареди на трето място. Нормата за първенството бе 194 см, а през този сезон личното постижение на Демирева беше 190 см. По-рано Мирела обясни слабата си форма със здравословни проблеми и промяната в разбега, с който още не може да свикне.

Така голямата фаворитка за титлата в сектора остава рускинята Мария Кучина, която има 14 поредни победи, а преди два дни ликува на Диамантената лига в Монако с 205 см.

Така за Лондон имаме 7 квалифицирали се българи, но остава управата на федерацията да утвърди състава. При жените квоти имат Ивет Лалова в спринта на 100 и на 200 м, Гарбиела Петрова в тройния скок, Радослава Мавродиева в тласкането на гюле, а при мъжете Митко Ценов (3000 м с препятствия), Тихомир Иванов (скок на височина), Георги Цонов и Момчил Караилиев (троен скок).

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Спорт