На 19 март 2018 да почерпят

Путин печели нов мандат с над 75% Изказа големи благодарности за резултата

ЦИК на Русия: Владимир Путин печели 74,55% от гласовете

Зам.-шеф на ФБР работел срещу Тръмп

Цвета Караянчева: Парламентарният контрол ще повиши демократичната легитимност на Европол

Сестрата на Митко Цонев: Музиката ми дава сила

ЧСИ завели 246 000 дела срещу длъжници Събрали са 1,1 милиарда лева през 2017 г.

Христо Стоичков: Браво, армейци!

„Гласът на България“ раздели съпрузи

Късметлия спечели близо половин милиард от лотарията в САЩ

В топ 10 сме по недостиг на кадри 62% от фирмите трудно намират работници

Евродепутатът Емил Радев: Европейската комисия не ни притиска за конвенцията Не изисквала полови обучения в училищата

Пешеходецът побеждава в центъра на София Тръгват конкурсите за връзката на бул. “Витоша” с Ларгото и улица “Съборна” с Градската градина

Сенатори предупредиха Тръмп да не уволнява прокурор Робърт Мълър, оглавяващ разследването за руска намеса в изборите на САЩ

46 алпийци постъпиха в армията Изпълняват задачи при орлите

Остават 17 млн. лева неразплатени дългове на Сливен

При встъпването ни в мандата преди една година заварихме над 40 млн.лева задължения – заяви кметът на Сливен Стефан Радев /ГЕРБ/.

Част от задълженията са разплатени с новия облигационен заем от 25 млн.лева. Става дума за просрочия по капиталовата програма в размер на 11,5 млн. Около 3,5 млн.лева пък са вложени за довършване на започналия в предходния мандат основен ремонт на концертната зала „Сливен”, както и за разширението на гробищния парк. 10 млн.лева – за рефинансиране на два стари заема на общината при два пъти по-ниска лихва от 2,5 на сто – допълни кметът.

„Остават над 17 млн.лева задължения към кредитори, включително и към държавата, като 14 млн.лева от тях са просрочия по текущи разходи” – допълни Стефан Радев. Надеждите на общинското ръководство са били, че Сливен ще е първата община, чийто оздравителен план ще бъде одобрен от финансовото министерство и че областният град ще получи 17 млн.лева безлихвен заем от държавата – толкова, колкото са оставащите му борчове. В новата ситуация след оставката на правителството няма яснота дали е възможно да се случи това.

„Така че освен на европейско финансиране, в по-нататъшната ни работа ще е много важна и подкрепата на държавата. Няма как да платим тези 14 млн.лева просрочени текущи разходи и призовавам фирмите, на които сме длъжници, да не спират работа и да не предприемат агресивни действия спрямо общината” – допълни Радев. Той оцени изтеклата година от началото на мандата му като „трудна, започнала в много тежки условия, но с ясна визия какво трябва да се направи”.

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (1)

 1. И каква е визията?Да подлагате шепичка ка
  то просяци?При наличието на промишлена
  зона и терени за разширяването и,привли
  чайте инвестиции,работете здраво,следвай
  те примера на Пловдив,не спете.Не чакайте
  на готово.

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.