Остава бедственото положение в общините Добричка и Тервел

Снимка: Архив

Остава бедственото положение в общините Добричка и Тервел, по информация на дежурния в Областния съвет за сигурност. Към 16.00 часа 4 села в областта са без ток, около 17 населени места са с нарушено водоснабдяване. То е възстановено в град Добрич. В град Генерал Тошево уличната мрежа е проходима. В общините Каварна и Шабла няма населени места без ток и с нарушено водоснабдяване. В Добрич снеговалежът продължава. Вятърът в града е утихнал, температурата е около минус 9 градуса.

Областният управител на Добрич Детелина Николова е поискала от Министерство на отбраната тежка техника от поделенията в Шабла, Балчик, както и БАТ машина от ВМС да бъдат на разположение и да работят на територията на област Добрич и в понеделник, съобщиха от пресцентъра на областната администрация в Добрич.

„Искам да изкажа благодарност на всички – военни, фирми и частни лица, които със своя техника оказваха съдействие за пробиване на преспите по общинските и републикански пътища, както и помагаха на екипите на „Енерго-Про“ да достигнат до местата с аварии“, заяви Детелина Николова, цитирана от “Фокус“.

Към 16.00 часа за движение при спешни нужди се поддържа отворен пътят Добрич – Балчик. Всички пътни отсечки в областта все още остават затворени за движение. В община Добричка само едно село все още е без електрозахранване, без вода са 7 населени места.

В община Тервел едно село е без ток. В община Генерал Тошево по данни на дежурния в администрацията уличната мрежа в града вече е проходима, като продължава почистването на общинската пътна мрежа. Без ток е едно село, а без вода – 4 села. В община Крушари 3 села са без вода, 2 – без ток. В общините Каварна и Шабла няма населени места без ток и вода, пътищата са затворени за движение. Почистена е отсечката Шабла - Дуранкулак. Температурата към 16.00 часа е минус 11 градуса, снежната покривка е 28 см.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони