Остава в сила частичното бедствено положение в пловдивското село Шишманци

Остава в сила частичното бедствено положение в пловдивското село Шишманци, а жителите му се канят да протестират, ако не се вземат незабавни мерки, предаде БНТ.

Те настояват в най-кратки срокове да се потушат изцяло още тлеещите огнища в склада за пластмаса, който се запали в петък сутринта. Димната завеса, която е покрила селото, се усеща още от автомагистрала „Тракия" и през днешния ден. Няколко пожарни екипа все още продължават да работят на мястото, но не се ангажират със срок, в който пожарът ще бъде загасен.

Кметът на Шишманци Костадин Иванов късно снощи е подал сигнал на телефон 112, че в селото не може да се диша. В четвъртък той свиква събрание в селото с представители на всички отговорни институции. Въпреки че направените проверки от Регионалната инспекция по околната среда и водите не отчитат превишени норми на замърсеност на въздуха, хората са категорични, че ще си търсят правата.

АКО ВИДИТЕ НЕЩО ЛЮБОПИТНО, НЯКОЕ НАРУШЕНИЕ ИЛИ ПРЕСТЪПЛЕНИЕ, СНИМАЙТЕ И ПРАЩАЙТЕ ВАШИТЕ СИГНАЛИ НА МЕЙЛА НА „ТРУД“ - [email protected] И [email protected]

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България