Остава хладно, облачно и дъждовно

Вече е средата на април, но заради хладното време няма изглед парното да бъде спряно, и сметките на абонатите на "Топлофикация" остават зимни. И днес ще се задържи облачно и хладно време с максимални температури между 11 и 16 градуса. За масово спиране трябва да бъдат изпълнени законовите изисквания – три последователни дни със средноденонощна температура по-висока от +12°C и прогноза от НИМХ за трайно затопляне.

И днес температурите ще останат сравнително ниски за средата на месец април. По-лошата новина е, че през всички дни до края на тази седмица, а с голяма вероятност и в началото на следващата, над страната ни доминиращият пренос ще бъде от североизток и в някои дни температурите във височина ще достигат стойности характерни за началото на март.

Преди обяд днес валежите в Източна България ще спрат, а след обяд там облачността временно ще се разкъса. Над останалата част от страната ще се задържи предимно облачно и на места, главно в Югозападна България ще има превалявания от дъжд, в планините над 1800 метра от сняг. Ще духа до умерен североизточен вятър.

Над Черноморието преди обяд ще е облачно, все още на места със слаби валежи. До обяд валежите ще спрат и до края на деня ще има разкъсвания на облачността, на много места до предимно слънчево. Ще духа до умерен северен вятър. Остава хладно с максимални температури между 10° и 13°. Температурата на морската вода е 11-12°. Вълнението на морето ще е 2-3 бала.

Над планините ще е предимно облачно, на места в масивите от Западна България ще превалява дъжд, а над 1800 м - сняг. Ще духа до умерен вятър от изток-североизток. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 6°, на 2000 метра – около 0°.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Времето