Оставиха в ареста бизнесмен, гръмнал жена си в заведение

Софийският градски съд остави в ареста 64-годишния Венцислав Василев, който застреля публично съпругата си в заведение в столичния кв. “Лагера”. Убийството стана миналия петък пред очите на десетки свидетели.

“Признавам, че стрелях. Причините са огромни”, каза бизнесменът пред съда. Той обясни, че в деня на убийството видял случайно съпругата си Елена, с която били разделени. Искал да поговорят за децата им. Елена обаче му отвърнала, че той вече няма деца, твърди Василев. Според него съпругата му имала проблем с алкохола и не му давала да вижда децата. Адвокатката му съобщи, че Василев е болен от рак и трябва да се лекува извън килията. От съда обявиха, че при нужда ще му бъде осигурено лечение и в ареста.

Преди разстрела

Жертвата подала четири жалби

Оплакала се часове пред смъртта

Убитата от съпруга си Елена приживе е подала четири жалби до полицията и прокуратурата заради отправени към нея заплахи. Въпреки това институциите не взели мерки. Единственото, което сторили е да издадат ограничителна заповед за мъжа й Венцеслав Василев. Това разкриха вчера най-близките й приятелки пред Нова ТВ. Последната жалба срещу Василев била подадена часове преди той да я разстреля в заведение в “Лагера”. Според приятелките Василев тормозил Елена физически и психически, посягал и на голямото им дете. “Каза й, че е нагла и безсрамна и му е съсипала живота. После започна да стреля. Изстреля всички патрони. После ме погледна и каза: “Сега ще се предам. Тя ми съсипа живота”, разказа Милена.

Коментари

Задължително поле