Оставиха в ареста грабителите на 40 хиляди лева от възрастна жена в Благоевград

По искане на Окръжна прокуратура – Благоевград съдът определи мярка за неотклонение „задържане под стража“ по отношение на А. Грошаров (на 27 години) и М. Топузов (на 24 години), които ограбиха 69-годишна благоевградчанка, задигнаха и чанта с 40 хиляди лева.

В хода на разследването било установено, че пострадалата се прибирала от работа, като паркирала автомобила си пред блока, в който живее. Наближавайки входната врата тя била бутната в гърба от две лица, които издърпали чанта от ръката й и избягали.

В резултат на грабежа от нея били отнети портмоне, ключове за апартамент, банкова карта, мобилен телефон и осемдесет лева. Освен това в чантата имало и парична сума от около четиридесет хиляди лева, събрана от оборота на фирмата и предназначена за закупуване на служебни автомобили.

При огледа на местопроизшествието полицейските служители намерили мобилен телефон, изпаднал от единия извършител. Били иззети записите от охранителни камери в района, на които бил разпознат М. Топузов.

По делото бил разпитан таксиметров шофьор, който закарал двамата извършители и ги чакал в близост до местопроизшествието. Единият от тях му споделил, че при бягството загубил мобилния си телефон и използвал неговия за откриването му, като набрал номера си.

Грошаров и Топузов дали на таксиметровия шофьор част от парите, които той скрил, като ги заровил в земята.

При задържането им в тях били намерени над двадесет хиляди лева и хиляда и петстотин евро. Било установено, че преди време Грошаров работил за пострадалата, като знаел и разполагал с информация за навиците, маршрутите и паричните суми, които тя пренася.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България