Оставиха в ареста групата, подготвяла убийства на магистрати и полицаи

Апелативният специализиран съд остави за постоянно в ареста групата за мокри поръчки, обвинена в подготовката на убийства и побои на магистрати и полицаи, информира БНТ.

За тартор на групата е сочен Иван Йосифов, който е син на една от знаковите фигури в престъпния свят Йосиф Йосифов - Костинбродския. При спецакция на ГДБОП и прокуратурата бяха задържани 13 души.

В съдебната зала стана ясно, че групата е отправила заплахи към двама прокурори от апелативната специаилизиран прокуратура - Емил Галипонов и Георги Мойсев.

За списъка с ,"неудобни" магистрати разказал Венцислав Дамянов, твърдят от държавното обвинине. Дамянов е разследван за наркоразпространение, в края на април името му се появява в криминалните хроники след като напада свидител в двора на Специализирания съд.

След като съдейства на разследващите е освободен от следствения арест в Пловдив, твърди защитата.

"Венцислав Дамянов става свидетел и веднага му се изменя мярката. Дори му е осигурена полицейска защита. Никъде по делото няма някой от тези въпросни полицаи или магистрати да е бил следен. Няма нито убит, нито бит, нито ударен, нито наранен", каза Тезгюл Лютфиева, адвокат на Иван Йосифов.

Според защитата на обвиняем по делото също е предложена свобода в зямана на свидетелски показания срещу лидера на групата.

"Отишли с подготвени листове. Той не ги е прочел, разбира се. Като му е било обещано и гарантирано, че ако ги подпише веднага ще бъде пуснат на свобода и ще може да си види децата", каза още адвокат Лютфиева.

Коментари

Задължително поле