Оставиха в ареста двамата задържани за опита за палеж на полицейско управление във Видин

Снимка: Анжеля Каменова

Окръжният съд във Видин остави за постоянно в ареста двамата задържани за опита за палеж на Граничното полицейско управление. Мярката за неотклонение, която бе обжалвана пред Окръжния съд, се гледа при закрити врата.

Тричленен съдийски състав с председател Владимир Стоянов взе решение да потвърди мярката за неотклонение, която е взета от Районен съд – Видин. Окръжна прокуратура бе представена от прокурор Мирослав Костов.

Двамата мъже на 23 години и 42 години са направили опит на 27 февруари да запалят цистерна с гориво в двора на Гранично полицейско управление-Видин. Опитът е предотвратен от полицията. В колата на двамата са открити туби с бензин. Според Окръжна прокуратура при палежа на Граничното полицейско управление е имало опасност да пострадат жилищни блокове в два гъсто населени квартала във Видин.

Двамата задържани мъже са обвинени в опит да предизвикат пожар на терен ползван от Граничното полицейско управление. Задържаните бяха докарани в съдебната зала при засилена полицейска охрана. Борислав Василев, адвокат на задържания 23-годишен мъж заяви, че мъжете никога не са искали да запалят Граничното полицейско управление. Неговият подзащитен е студент, който е прекъснал следването си и работи във фирмата на баща си за озеленяване. Бензинът им трябвал за моторни резачки. Във Видин са били на гости при свой познат. Докато са спали в апартамента са били арестувани.

Мярката за неотклонение може да бъде обжалвана ако се променят обстоятелствата, заявиха двамата адвокати

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право