Оставиха в ареста задържаните за убийството в Негован

Снимка: БТВ/ Ладислав Цветков

Двамата мъже, задържани за убийството в Негован, остават в ареста, предава БТВ. В четвъртък прокуратурата повдигна обвинения за предумишлено убийство с користна цел на строителните работници Пламен Шляпашки и Георги Начев. Смята се, че мотивът за престъплението е финансов. Каквото и да кажа, знам, че съм виновен, затова няма какво да кажа - това са последните думи на обвинения Пламен Шляпашки в съдебната зала. Той поиска домашен арест. Същата мярка поиска и Георги Начев, а в последните си думи каза, че съжалява.

Двамата са задържани за убийството на възрастното семейство, открито край Негован, преди близо две седмици. Жертвите са Йордан Атанасов, който е бивш треньор по борба и партньорката му Мариана Атанасова. Изстрели с пистолет със заглушител слагат край живота на възрастната двойка. После телата са разчленени, натоварени в бидони и изхвърлени край водоема в Негован. А убийците се връщат на местопрестъплението, за да изчистят.

Георги Начев, е лежал 4 пъти в затвора. Според доказателствата той е разфасовал телата на жертвите, а вторият обвинен - Пламен Шляпашки, е извършил убийството. Георги Начев е познавал жертвите от 15 години и е знаел много за имотите и доброто финансово състояние на семейството.Това е бил и мотивът на задържаните, уточни шефът на отдел убийства в столичната полиция Ангел Бадънков. От направените самопризнания на обвинените е станало ясно, че престъплението е било планирано година назад. Според психиатрите в действията на двамата няма никаква емоция. Ако вината им се докаже, двамата мъже ги очаква доживотен затвор без право на замяна.

Коментари

Задължително поле