Оставиха в ареста задържания с 30 000 таблетки амфетамин

34-годишният Шериф Ш., който беше задържан заради 30 000 таблетки амфетамин , е с мярка „задържане под стража”, наложена от Окръжния съд в Разград в петък.

Както „Труд” съобщи, Шериф и мъж на 43 година са арестувани при сделка с наркотика в сряда. В последствие с постановление на прокуратурата в Разград в ареста е оставен само по-младият. Към момента за другия нямало данни да е участвал в сделката.

Част от таблетките, с надпис на латиница „Porshe“, са били закопани в пакети под надгробна плоча на пътека в гробищния парк в града.

От Апелативна прокуратура във Варна съобщиха, че при съвместната операция на полицията в Разград и ГДБОП, са били претърсени общо 9 места – частни адреси, автомобили, открити извънградски терени и други. Заловеното количество наркотик общо е 11 кг и 400 грама.

От съобщение на прокуратурата става ясно още, че задържаният за крупното количество дрога е бил съден три пъти, но реабилитиран.

Престъплението, за което е обвинен, се наказва с лишаване от свобода от 5 до 15 години и глоба от 20 000 до 100 000 лв.

Към момента разследващите и прокуратурата не съобщават за други задържани, въпреки че запознати съобщиха, че става дума за организирана мрежа за разпространение. Тя е проучвана дълго време, за да се стигне до задържането на крупното количество наркотик. Данните са, че той бил предназначен за пласиране в региона и съседни области.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право