Меси развали проклятието „Челси”

Жандармерист спаси мишелов край Монтана

Стотици се простиха с Павел Панов

Валери Симеонов откри международната селскостопанска изложба „АГРА“

Подготвено е 72-часово задържане за стрелялия срещу полицаи в село Орешник

САЩ: Ще присъстваме в Черно море, Русия да свикне с това

Осиновителите на деца до петгодишна възраст ще ползват платен отпуск за една година

Постоянен арест за десет извършители на тежки умишлени престъпления в Търновско

Обирджия заплашва в магазин: “Парите, или ще ви заколя” Заподозреният е заловен, плячката му е само 270 лв.

Рецидивист с 12 присъди ограби ученик

Показват инкриминираните през соца издания на Райко Алексиев

Задържани са трима за грабежи в Пазарджик и Пловдив

Немската окупация на Франция пристига в българския ефир

Генномодифицираната царевица е полезна

Тежка катастрофа с пострадали на пътя Велико Търново – Русе (СНИМКИ) Затруднено е движението при село Самоводене

Само главният машинист на дерайлиралият в Хитрино влак остава в ареста

Само главният машинист Димитър Михнев остава в ареста с постоянна мярка

Окръжният съд в Шумен остави в ареста с постоянна мярка за неотклонение “задържане под стража” главния машинист на дерайлиралата композиция в с.Хитрино

Димитър Михнев /41г./. В 18,30 ч. се очакваше съдът да вземе решение и за втория машинист Радослав Петков/64г./ и съдия Мариана Георгиева обяви, че не уважава искането на прокуратурата за постоянен арест. Обвиненият беше освободен освободен да си отиде у дома в Русе.

Вторият машинист помощник Радослав Петков дойде с белезници, но си тръгна свободен
Вторият машинист помощник Радослав Петков дойде с белезници, но си тръгна свободен

По-рано прокурор Маргарита Георгиева бе категорична, че превишената скорост, с която се е движел влака от 78 км//ч. при позволени 40 км/ч. е причина за дерайлирането и настъпването на ужасяващите последствия – 7 жертви, 26 ранени, десетки разрушени сгради и евакуация на хората посред зима. Тя настоя, че деянието и двамата дейци се отличават с висока обществена опасност, има опасност да се укрият и да извършат друго престъпление.

Адвокатите и на двамата обвиняеми настояха, че съсредоточаването само върху скоростта и двамата машинисти е нередно. Те разкриха, че в един от общо 20-те тома с натрупани доказателства има протокол от агенти на ДАНС за незаключена входна стрелка на железния път.

По-късно извън съдебната зала прокурор Маргарита Георгиева каза, че това е несъстоятелно. Тя може да протестира освобождаването на Петков, но обяви, че все още не е взела решение. Евентуално обжалване или протест ще бъдат гледани на 3 януари от апелативния съд във Варна.

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (5)

  1. Toва, 4е машинистът ще бъде осъден, няма съмнение. Но защо не се съобщават своевременно факти, напр.за скороста, за устройството ТОТМАН, което би спояло влака, ако машинистите заспят, кой собственик (търговец) на горивата? И как така дъжавните фирми останаха без локомотиви и отстъпиха дейността си на 4астници.?

  2. Как мирише тая работа, как се излагат „експерти” и други подобни светила.

  3. Бойко не спря да се върти в Хитрино, явно беше лично заинтересован да се скрие истината за взрива.

  4. Разбира се и тук познахме:) Нещастниците, управляващи Родината последните 26 г се оказаха даже по-тъпи и елементарни отколкото си ги представяхме – пак ползват изтрития трик за виновната секретарка или портиерка, което автоматически доказва, че виновниците за убийствата са на друго (доста по-високичко) място:) Какво стана със собствениците на фирмата, правеща парета от опасния товар? Говори се, че може да са се возели и радиоактивни отпадъци. Може… Четохме, че се плаща доста добре тази ”услуга”:)) ..Престъпници, пускайте машинистите и пр обслужващ персонал. търсете причината на друго място и по-бързо да идва интер комисия от професионали да изясни причините и покаже истинските виновници на трагедията. бобик, главен затворник на р-ка България може също да има пръст в тая работа. От мутри и доказани мошеници не може да се очаква нещо положително и хуманно – те са проклети и мърсят всичко около себе си. Но той не е единствен. Сега да внимаваме с милионите за Хитрино – престъпника позор за България бобик може и затуй да се върти в Хитрино- като чакал усеща плячката – многото милиони, които не са нужни на бабките/дедовците на Хитрино… защо те да стват богати. Нека живеят с по 200-300 лв на мес. а той и поднобната измет ще живеят с много:))))

Отговорете