Оставиха в ареста мъжа, пребил 14-годишно момче в Провадия

Снимка: Архив

Състав на Провадийския районен съд уважи искането на Районната прокуратура и определи мярка за неотклонение „Задържане под стража“ на обвиняемия за причиняване на тежка и средна телесна повреда на 14-годишно момче. Това съобщиха от пресслужбата на държавното обвинение.

38-годишният Добромир Д. бе привлечен към наказателна отговорност за престъпление по член 128, ал. 2, във връзка с ал. 1 от НК, след като на 23 юли тази година около 22 часа произвел два изстрела с газов пистолет. След това с дръжката на оръжието нанесъл удари в главата на 14-годишното момче. Заедно с него били и други деца, които след изстрелите се разбягали.

Пострадалото момче е настанено в болница с голям епидурален кръвоизлив, разкъсно-контузна рана в челната област и счупване на черепния покрив.

До инцидента се стигнало, след като вечерта на 23 юли в беседка в кв. „Север“ в Провадия шумно се забавлявала компания от момчета и момичета. Към тях се присъединили и приятелите на пострадалото дете. Действията на обвиняемия били изненадващи за разпитаните по досъдебното производство деца.

Днес в съдебно заседание Добромир изказа съжаление на случилото се. Определението на Провадийския районен съд подлежи на обжалване пред Варненския окръжен съд.

Коментари

Задължително поле