Оставиха в ареста мъж, удрял и заплашвал полицаи с убийство

Арестуваният потрошил мебелите на майка си, след като нарушил заповед за защита от домашно насилие

По искане на Районна прокуратура – Велико Търново, съдът постанови постоянен арест за мъж заплашвал с убийство на полицейски служители, както и за нарушаване на заповед за защита от домашно насилие.

Г. Н. е привлечен като обвиняем за това, че на 2 януари в град Дебелец и във Велико Търново вилнял в дома на майка си, като унищожил холна секция в нейното жилището и й нанесъл удар с ръка в главата.

Г. Н.се опълчил и срещу полицаи, като оказал съпротива срещу задържалите го четирима полицейски служители. По време на ареста бившият затворник ритнал единия от униформените и се опитал да удари с глава и с крак друг.

Освен това в сградата на РУ на МВР във Велико Търново си събул гащите, посегнал да ритне служителите и прегледалия го лекар от Центъра за спешна медицинска помощ. Г.Н. викал, псувал и обиждал присъстващите полицейски служители, като деянието е извършено при условията на повторност и по своето съдържание се отличава с изключителен цинизъм и дързост.

Извършителят се заканил с убийство на двама служители на полицейското управление в Килифарево в Районното управление на МВР във Велико Търново.

Преценено е, че от събраните до момента доказателства може да се направи обосновано предположение за авторството на деянията и е налице опасност обвиняемият да се укрие или да извърши престъпление.

Разследването продължава под ръководството на Районната прокуратура в старата столица.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право