Оставиха в ареста опасен рецидивист, обявен за издирване

По искане на Районна прокуратура – Велико Търново съдът взе мярка за неотклонение „задържане под стража“ по отношение на 33-годишен рецидивист от Търговище, извършил поредно престъпление.

Юлиян Я. е привлечен в качество на обвиняем за това, че на 19 май 2016 г. в старата столица възбудил и поддържал у жена заблуждение, че е изпратен от адвокат Мая М. от Шумен, за да я упълномощи за защитник на Г.И., излежаващ присъда в затвора в Плевен. Казал и да му изпрати чрез банков превод 210 лв. Измамата представлява опасен рецидив.

Юлиян Я. е привлечен като обвиняем и за това, че на 22 май 2016 г във Велико Търново откраднал дамско портмоне с 300 лева и 15 евро.

Съдът прие доводите на прокуратурата, че от събраните по делото доказателства може да се направи обосновано предположение, че обвиняемият е извършил престъпленията, за които е предвидено наказание лишаване от свобода. Юлиян Я. има предишни осъждания, все за престъпления против собствеността и е привлечен като обвиняем за престъпления, извършени при условията на опасен рецидив. Не живее нито на постоянния, нито на настоящия си адрес, където е търсен многократно и е бил обявен за издирване. Съществува реална опасност да се укрие или извърши друго престъпление, поради което съда взе мярка за неотклонение „задържане под стража на лицето“.

Определението на съда подлежи на обжалване.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право