Оставиха в ареста педофил, искал да спи с осмокласничка

Снимка: Архив

Бургаският съд остави в ареста Андон Х. от Шумен, бивш военен. Мъжът е на 48 години. Той зарибявал малолетно момиче по интернет да се снима без дрехи и да му прати фотоси. После установил контакт с момичето, което е в осми клас и започнал да го изнудва. Бившият военен заплашвал детето, че знае много негови тайни и ако не спи с него, ще го издаде.

Обвиняемият е спипан благодарение на служители от Група „Компютърни престъпления“ при Икономическа полиция – Бургас. Грозят го 6 години затвор.

В мотивите на съда за оставянето му в ареста се казва, че е отчетена високата степен на обществена опасност на престъплението, също и продължителната престъпна дейност, отличаваща се с изключителна упоритост и изобретателност.

"Използването на интернет, социални мрежи и сайтове за запознанства, улесняват до голяма степен извършването на престъпления, което според съда прави броя на евентуалните жертви на престъпни посегателства неограничен, а предотвратяването и разкриването изключително трудно.

С оглед на това, според съда, ако Андон Х. бъде оставен на свобода, той може да продължи да извършва такъв вид престъпления или да възпрепятства провеждането на разследването, като унищожи важни доказателства, предвид факта, че за осъществяване на престъплението са използвани профили в интернет пространството", се казва дословно в мотивите.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право