Оставиха в ареста ученика, помлял 3-ма младежи в Петрич, той съжали за случилото се

18-годишният шофьор, който помля трима младежи на тротоар в Петрич, остава за постоянно в ареста. Това реши благоевградския окръжен съд.

„Много съжалявам за случилото се,искам домашен арест“, това каза пред магистратите по време на делото Георги Попстоянов. Само до тези думи се ограничи водача, причинил тежките травми на едно 17-годишно момче, което остана без крак, а момиче е с раздробена подбедрица.

Адвокатът защитник на Попстоянов поиска от съда да му наложи мярка домашен арест заради общественото мнение в Петрич, което е настръхнало срещу момчето и дори имало заплахи отправяни срещу него. Защитникът Иво Стефанов заяви,че извършеното престъпление не е умишлено и Попстоянов няма да се укрие.

Той е ученик в 12 клас, не е хулиган, живее с майка си и е добро момче, каза адвокатът. Прокуратурата обаче контрира и обяви,че от април до сега младежа е пътувал 22 пъти в Македония, така че има предпоставка за укриване. И още , в колата на младежа по време на катастрофата са се возили трима негови приятели.Те са дали показания,че три пъти са молели момчето да не кара бързо и да не прави дрифтове, но той не ги е послушал и така е станала трагедията.

Съдът остави за постоянно в ареста ученика, а в Петрич бяха готови на нови протести, ако евентуално магистратите пуснеха на свобода дванайсетокласника.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право