Оставиха в ареста шофьора, причинил катастрофата със загинало дете в Русе

Окръжният съд в Русе остави за постоянно в ареста неправоспособния 43 -годишен шофьор Данаил Т., причинил тежка катастрофа на 19 декември тази година в Русе, при която загина дете на година и половина. Кръвните изследвания на мъжа са показали, че той е управлявал автомобила с 2,44 промила алкохол.

При произшествието пострадаха трима души. 43-годишният шофьор е с охлузни и прорезни рани по главата и крайниците и с фрактура на ребра. Той е бил изписан тази сутрин от болницата. Возещите се в колата жена на 45 години, която е с фрактура на нос, челюст и таз, и 17-годишно момиче - със счупена подбедрица, остават за лечение в болничното заведение, информира Нова тв.

По делото са извършени огледи, разпитани са свидетели, изискани са справки, взети са били проби от кръв и урина, назначени са били медицински експертизи за установяване концентрацията на алкохол в кръвта на водача. Автомобилът е конфискуван като веществено доказателство.

Обвинението е за престъпление, за което се предвижда от пет до 20 години затвор. До момента Данаил Т. е осъждан общо 10 пъти.

Коментари

Задължително поле