Оставиха в ареста 75-годишния мъж, обвинен за жестокото убийство в Кюстендил

Блокът в Кюстендил, където се разиграла кървавата драма. Снимка: Агенция „Фокус”

Постоянна мярка „задържане под стража” постанови Кюстендилският окръжен съд за 75-годишният мъж, обвинен за убийстовото на 45-годишен мъж , предаде "Дарик".

Мъжът бе задържан на 7 септември от кюстендилски криминалисти, като той е основния заподозрян за извършено тежко криминално престъпление - убийство на 45-годишен мъж.

В съдебната зала обвиняемият единствено попита къде е жена му. А на излизане обяви, че е невинен, като на журналистически въпрос защо е убил, той каза - неволно.

Смъртта на жертвата е настанала след сбиване между двамата в жилището на по-възрастния в кв. „Герена“ и по първоначални данни, е настъпила в резултат на задушаване.

Тялото на 45-годишният м ъж бе намерено в храстите на блок 185 в кв. „Герена“. Часове по-късно бе задържана и 38-годишната съпруга на по-възрастния мъж. След изтичането на 24-часовата мярка жената бе освободена.

По време на мярката адвокатът на обвиняемият Илиян Хаджийски поиска мярката да бъда променена на домашен арест. Искането не бе уважено от съдия Йоланда Цекова, като сред мотивите тя посочи, че има възможност обвиняемия да извърши и други престъпления предвид обвинението, което му е направено.

За това престъпление законът предвижда наказание от 15 до 20 години лишаване от свобода, доживотен затвор или доживотен затвор без право на замяна, заради което бе постановена и тази мярка за неотклонение.

Коментари

Задължително поле