Стартираха „Ученически игри 2019“ в Благоевград

Един месец безплатни прегледи за глаукома във ВМА

Ангел Джамбазки: „Родител 1“ и „Родител 2“ е дискриминация, въведете пол „+безкрайност“

53-годишна жена загина при пожар в дома си в град Искър

Генералният мениджър на „Силвър Стар” в България Ролф-Юрген Заерле: Новите Мерцедеси изпреварват и самолети в технически план Предлагаме автомобили за по-малко от 500 лв. на месец, защото вярваме в сбъднатите мечти

Българин изчезна на остров Санторини

Горанов: Позицията на ГЕРБ за изборното законодателство се промени заради усещането, че се отдалечихме от хората

Александър Симов: БСП не влиза в политически договорки

Д-р Атанас Мангъров: Няма опасност за плода на бременната жена, болна от морбили

Как руса сервитьорка сервира капучино?

Данаил Кирилов, ГЕРБ: Оттеглихме промените в прага за преференциите в Изборния кодекс заради стабилността на държавата

Прокурор Русинова за случая в Нови Искър: Когато Георги е бил арестуван е говорил за МИ-6 и психотропни оръжия

Томислав Дончев: Решението за прага на преференциите беше грешка

Проф. Калин Гайдаров: До случая в Нови Искър е довело както развитието на състоянието на убиеца, така и вътрешни проблеми в семейството

Разчистени са токсичните отпадъци, изхвърлени край гара Яна

Оставиха в затвора подсъдим за изнасилване на две 16-годишни момичета

По обвинителен акт на Районна прокуратура – Враца подсъдимият Р. Ангелов бе признат за виновен за извършено от него престъпление по чл. 150, ал. 1 и по чл. 152, ал. 2, т. 1, вр. ал. 1, т. 2 , пр. 1 от Наказателния кодекс. Това съобщиха от пресцентъра на прокуратурата.

На 23.05.2016 г., по време на съборния празник в с. Върбица, шестнадесетгодишните приятелки И.Б. и В.Г. се разхождали в центъра на селото. По същото време там се намирал и Ангелов, който предложил на момичетата да ги повози с управлявания от него лек автомобил и ги закарал в местността „Дъбравата“.

Пристигайки на мястото, той издърпал И.Б. от колата, отвел я в гората, където я съборил на земята и безуспешно опитал да й свали дрехите с цел да удовлетвори сексуалните си желания. Плачещото момиче се съпротивлявало на действията на насилника, който в крайна сметка я оставил и се върнал към автомобила.

Нейната приятелка В.Г., направила опит да избяга, но била пресрещната от Ангелов. Той хванал момичето за ръката и завел в гората, където извършил насилствен сексуален акт.

През това време И.Б. успяла да се обади по телефона на роднините на В.Г., които веднага тръгнали към посоченото от нея място. Двете момичета били прибрани вкъщи, след което уведомили полицията за случилото се.

Съдът призна Р. Ангелов от с. Върбица за виновен и определи наказание в размер на четири години и шест месеца „Лишаване от свобода“.

Присъдата подлежи на обжалване пред Врачанския окръжен съд.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.