Оставиха зад решетките авторите на въоръжен грабеж на магазин в Стара Загора

Снимка: Архив

Старозагорският районен съд остави в ареста авторите на въоръжен грабеж на  магазин в Стара Загора. Единият от  обвиняемите,  21-годишни-Диан Т. е криминално проявен и осъждан за престъпление от общ характер през 2015 година. Другият, Павел К. е с чисто съдебно минало, съобщиха магистрати.

Двамата извършили дръзкия грабежна 17 август в търговски обект на ул. „М. Кавалджиев”. Единият от мъжете, маскиран и с пистолет, заплашил продавачката като поискал парите от оборота-740 лева. През това време другият обвинеям го чакал пред магазина с лек автомобил. Двамата напуснали местопроизшествието и се укрили. На следващия ден обаче били задържани от униформените.

Извършени са множество претърсвания и изземвания, оглед на местопроизшествието, иззети са веществени доказателства, включително използавните пистолет и маска, установени и разпитани са очевидци на деянието. Назначени са експертизи.

Районен съд - Стара Загора е преценил, че от събраните по делото доказателства може да се направи обосновано предположение, че мъжете са извършили деянието, за което са привлечени като обвиняеми. Както и че съществува реална опасност двамата да се укрият или да извършат друго престъпление и затова ги остави в ареста.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право