Оставиха зад решетките педофила от Шотландия, блудствал с деца в асансьор в Слънчев бряг

Филип Робъртсън, който бе заловен да блудства с две момиченца в асансьора на хотел в Слънчев бряг остава в ареста. Това реши Бургаският съд в петък. "Очаквам по- добро решение на съда", каза пред магистратите той и обяви, че в дебитната си карта има 10 000 паунда, които могат да послужат за парична гаранция.

Магистратите обаче решиха да го оставят зад решетките. Оказа се, че в Шотландия, където живее, Робъртсън е осъждан два пъти. Единият за хулиганство, а вторият- за подобно престъпление- за нарушаване неприкосновеността на личността. Говори се, че в родината си също бил уличен в блудство и то няколко пъти.

Прокурор Гергана Илиева пледира, че Филип може да се укрие. Той самоволно напуснал хотела си и се настанил в друг, а освен това било пределно ясно, че е извършител на престъплението след разпознаването и показанията на едно от децата.

Филип Робъртсън живее в Абърдийн, Шотландия. Със средно образование е и е разведен, стана ясно в съдебната зала.

Той пристигнал на нашето море като турист на 29 юни.

Камерите показали как на два пъти блудства с две малки момиченца в асансьора. Първото дете било от Дания, на 10, второто- момиченце от Швеция, на 11 години.

Чужденецът буквално се нахвърлял и грозно опипвал децата по най- интимните части от телцата им.

Това не е първият случай на педофил- чужденец, който се вихри у нас. През 2014 година англичанинът Алън Доу бе арестуван, след като блудствал с деца в несебърското село Оризаре, където имал къща. В педофилия бе уличен и сънародникът му Д.К. на 70 години, който също си купил имот в селото. Викал малки ромчета уж да му почистят двора.

Доу почина от инфаркт миналата година в Оризаре.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право